SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 05:15
Oruç, kişinin stresini azaltır Görseli
SAĞLIK

Ramazan ayının insan psikolojisi üzerinde olumlu etkilerinin olduğunu ifade eden Uzman Psikolog Mehmet Cem Yiğit, “Oruç, kişinin stresini azaltıcı etkiye sahiptir. Haliyle öfke yönetimi de daha kolay yapılabiliyor” dedi.

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Uzman Psikolog Mehmet Cem Yiğit, “Ramazan denince akla ilk gelenlerden biri oruç tutmaktır. Oruç öfke ve stres üzerinde denetim sağlayabilmektedir. Çünkü, bireyin iradesiyle birlikte öfke ve stres üzerinde denetim kurmasını kolaylaştırmaktadır. Ramazan ayında gerçekleştirilen ibadetler kişinin karakterinde bulunan, aşırıya kaçan hareketlerini dengeleyerek psikolojik açıdan otokontrolünü sağlamasına, kendinde bulunan öfkesini ve stresini azaltmasına katkıda bulunmaktadır” dedi. 
Oruç ibadetinde sabır kavramının öne çıktığına dikkat çeken Yiğit, “Ramazan ayında, kendine ve başkasına zarar verici davranışlardan kaçınılır. Stres ve öfke üzerinde öz denetim sağlama pratiği yapılır. Oruç, kuvvetli ve kırılgan yönlerin farkına varılmasını sağlayabilir. Ve kırılgan yönlerin geliştirilmesi sağlayacak olan motivasyonu sağlar. Buna ek olarak, kendine güven ve öz yeterlik duygusu geliştirir. Ramazan ayında, bir gruba veya topluluğa aidiyet duygusunun artması, sosyal içe dönmenin bir önleyici uygulaması olabilir” diye konuştu. 

0 Yorum

Yorum Yap