SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 04:41
Kovid-19 dünyada sadece o ülkede görülmedi Görseli
SAĞLIK

Johns Hopkins University (JHU) “COVİD-19 Sistem Bilimi ve Mühendislik Merkezi (CSSE) Küresel Durumları” verilerinden elde edilen bilgilere göre Okyanusya’nın batısındaki ada ülkesi Palau dünyada bu zamana hiç Kovid-19 vakası görülmeyen tek yer oldu.

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Dünya Kovid-19 karşı mücadele ederken bu zamana kadar hiçbir vakanın görülmedi bir ülke olduğu belirlendi. Johns Hopkins University (JHU) “COVİD-19 Sistem Bilimi ve Mühendislik Merkezi (CSSE) Küresel Durumları” verilerinden elde ettiği bilgilere göre, 11 Ağustos 2021 itibariyle dünyada 203 milyon 980 bin 78 kişi koronavirüse yakalandı. Toplam 4 milyon 314 bin 7 kişi vefat etti. Türkiye’de ise bugüne kadar görülen 5 milyon 968 bin 838 vaka görüldü. ABD, Endonezya, Hindistan, Brezilya, Birleşik Krallık, İran, İspanya, Rusya, Fransa, Türkiye’nin virüsünün şu an en çok görüldüğü ilk 10 ülke olduğu belirtildi. Koronavirüsün ilk çıktığı yer olan Çin’de toplam vaka sayısı 106 bin 162 oldu. Bugüne kadar dünyada hiç vaka görülmeyen yerin ise Okyanusya’nın batısındaki ada ülkesi Palau olduğu belirtildi.

Türkiye’de 73 milyon 500 bin Kovid-19 haberi yapıldı

Medya takip kurumu Ajans Press, açıkladığı verilerle koronavirüse konu olan haber sayısını ortaya koydu. Türkiye’de ilk vakanın görüldüğü tarihten itibaren bu zamana kadar Kovid-19 ile ilgili yazılı basın, televizyon kanalları ve internet sitelerinde toplam 73 milyon 500 bin’in üzerinde haber yapıldı. Sokağa çıkma kısıtlamaları, online eğitim, seyahat yasağı, uzaktan çalışma, kapanma gibi farklı başlıkların ön plana çıktığı süreçte son dönemde ise Kovid-19 aşılama çalışmaları ve varyantlarla ilgili konular daha çok gündemde yer buluyor.

0 Yorum

Yorum Yap