• Samsun
  • Son Güncelleme 01:03
Koronavirüs Hastalık Yapma Potansiyelini Büyük Oranda Kaybetti Görseli
SAĞLIK

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Koronavirüs Hastalık Yapma Potansiyelini Büyük Oranda Kaybetti

2019'dan beri dünyayı tehdit eden koronavirüs salgınının sonu beklenirken Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü'den sevindirici haber geldi. Koronavirüs hakkında açıklama yapan Özlü, "Hastalık yapma potansiyelini büyük oranda kaybetti." ifadelerine yer verdi.

covid-19 - pandemi- koronavirüs- bilim kurulu

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, pandeminin seyriyle ilgili sevindirici bir tespitte bulundu. Özlü yaptığı açıklamada, "Koronavirüs, geçirdiği mutasyon itibarıyla hastalık yapma potansiyelini büyük oranda kaybetti." dedi.

Epidemik Forma Dönüşüm Tamamlanmak Üzere

Özlü, özetle şunlar söyledi:

Pandemi bir gün gelip hayatımızdan bütünüyle çıkacak veya bu virüs tümüyle kaybolup gidecek diye beklemek çok gerçekçi değil ama istediğimiz, beklediğimiz bunun diğer solunum yolu virüsleri gibi sıradanlaşması ve döngüsel epidemik bir forma dönmesiydi. Bu büyük oranda tamamlanmış görünüyor.

aşı- covid-19 - pandemi- koronavirüs- bilim kurulu

Büyük Oranda Normale Döndük

Pandemiden önce yapıp bugün yapmadığımız hayatımızda ne var diye sorarsanız aslında pek de bir şey kalmadı gibi. Hemen hemen büyük oranda normale dönmüş bulunuyoruz.

Aşılamanın Büyük Önemi Var

Önümüzdeki yaz döneminde de daha net olarak rahatlayacağımızı ben umut ediyorum. Tabii burada özellikle aşılamanın çok büyük bir önemi var.

 

 

0 Yorum

Yorum Yap