SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 17:39
Hurma ile Oruç Açmanın Faydaları Görseli
SAĞLIK

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Ramazan ayının vazgeçilmezlerinden hurma, aynı zamanda birçok kişinin favori lezzetlerinden biri. İftar sofralarını süsleyen hurma, besleyici özelliğiyle de tercih edilen meyveler arasında yer alıyor

Oruç Neden Hurma İle Açılır?

Hurma, birçok faydasının yanı sıra enerji vermesiyle bilinir ve birçok kişi için tarafından iftar sofralarının öncelikli lezzetleri arasında yer alır. Çünkü Oruçlu kişi, yaşadığı halsizliği ilk olarak kan şekerini düzene sokarak geride bırakabilir. Bu nedenle, iftarda orucu hurmayla açmak sağlık için oldukça önemli. Orucun hurma ile açılması kan şekerinizin daha dengeli yükselmesini sağlayarak ilk aşamada tokluk hissi veriyor

Ramazan ayının gelmesiyle yapılan hurma alışverişleri de arttı. Esnaf, vatandaşı taze hurma alma konusunda uyarırken diyabet hastaları için de diyet hurma tavsiyesinde bulunuyor.

Hurmanın Faydaları

-Hurma vücudu temizler ve kalp sağlığının korunmasına yardımcı olur. Hafızayı güçlendirici bir etkisi de olan hurma, tansiyona ve diyabete karşı da koruyucu rol oynamaktadır.

-İçerdiği yüksek lif sayesinde, hurma tüketen kişilerin kanser hastalıklarına yakalanma riski daha düşüktür. Tüm bunların yanı sıra, hurma tüketimi kalp hastalıklarından, kolon, rahim ve göğüs kanserlerinden de korumaktadır.

-Hurma, içeriğindeki kalsiyum ve fosfat sayesinde iskelet oluşumda ve vücudun kemik yapısının dengelenme noktasında oldukça önemli yer tutmaktadır. Ayrıca, bilim insanları hurmanın stres ve gerginliği giderici bir etkisinin olduğunun da altını çizmektedir.

-A vitamini yönünden de son derece zengin olan hurma, tüketildiğine Retinal'e dönüşen karoten içerdiğinden; beyin hücrelerinde meydana gelen hasarların giderilmesinde ve yaşlılığa bağlı diğer hastalıklara yakalanma riskini aktif rol oynamaktadır.

-Bağışıklık sistemini güçlendiren, tokluk hissi veren; kan şekerini düzenlenmesi sebebi ile tatlı krizlerinin vazgeçilmezi olan hurma göz, kalp ve beyin sağlığı için öncelikli tercihler arasında yer alıyor

 

 

 

0 Yorum

Yorum Yap