• Samsun
  • Son Güncelleme 12:38
Hatırlatma dozu büyük ilgi görüyor Görseli
SAĞLIK

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Hatırlatma dozu aşı yaptırmak isteyenlerin sayısında son 4 günde artış oldu. 4 günde 40 bin hatırlatma dozu aşı yaptırıldı.

Samsun Valisi Zülkif Dağlı, kentte yürütülen aşı çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Özellikle son 4 günde hatırlatma dozuna büyük bir ilgi olduğunu vurgulayan Vali Dağlı şunları söyledi:

“Sağlık Bakanlığımız hatırlatma dozu bekleme süresini 6 aydan 3 aya düşürdü. Bu karardan sonra Samsun’da hatırlatma dozuna büyük bir ilgi oluştu. Aşı gönüllüsü vatandaşlarımız, yeniden aşı merkezlerimize akın etmeye başladı.

Hatırlatma dozu için aşı merkezlerine akın

Son 4 günde 40 binin üzerinde vatandaşımız hatırlatma dozlarını yaptırmak üzere aşı merkezlerimize başvuru yaptı. Bu başvurular sonrası hafta sonları 500’e kadar düşen aşı sayımız 5 binlere; hafta içi 2 binin altına düşen aşı sayımız ise 10 binin üzerine çıktı.”

hatırlatma dozu

Omicron varyantının hızlı bir bulaşma gücüne sahip olduğunu hatırlatan Vali Zülkif Dağlı, “Bakanımızın da ifade ettiği gibi bu varyant hızlı bulaşıyor. Bu varyantın henüz Samsun’a gelmeden vatandaşlarımızı koruyabilmemiz için aşı önemli. Aşı sayısını artırmamız gerekiyor. Hatırlatma dozlarımızı yaptırmamız gerekiyor” dedi.

Vali Dağlı : Aşı konusunda sıkıntımız yok

Türkiye’nin kendi kovid aşısını üreten 9 ülkeden biri olduğunu ifade eden Samsun Valisi Dağlı şöyle devam etti:

Turkovac aşısı ülke içinde dağıtımına başlıyor. İlimizde zaten artmakta olan bir aşı talebi söz konusu. Aşı konusunda talep ve ürün noktasında hiçbir sıkıntımız yok. Bakanlığımız tarafından aşı lojistiği düzenli olarak sağlanıyor. Önümüzdeki günlerde yerli ve millî aşımız Turkovac’ın da devreye girmesiyle şehrimizde aşıya olan talep daha da artacaktır. Bu muhtemel talebi karşılamak için aşı odalarımızı ve aşılamada görev alacak personel sayılarımızı artırıyoruz. Sağlık personelimiz yoğun bir şekilde çalışmaya devam ediyor. Tüm vatandaşlarımızın, aşı hakkı geldiğinde aşısını yaptırmasının önemine dikkat çekerek kendi aşımızın bize kattığı güçle koronanın şehrimizin ve tüm ülkemizin gündeminden çıkmasını diliyorum.”

0 Yorum

Yorum Yap