• Samsun
  • Son Güncelleme 01:57
Günlük vaka sayısı yüzde 90'a yakın azaldı Görseli
SAĞLIK

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç, kentte Kovid-19 pozitif vaka sayısının günlük 3 bin 500'lerden, 200'lü rakamlara kadar düştüğünü söyledi.
 

Samsun İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç, kentte Kovid-19 vaka sayılarıyla ilgili yazılı basın açıklaması yaparak son durum hakkında bilgi verdi.  Omicron varyantının gücünü kaybetmeye başladığını söyleyen Oruç, vaka insidans hızının son bir ayda yüzde 90'a yakın oranda azaldığına dikkat çekti.

Oruç, il genelinde pozitif vaka sayısının günlük 3 bin 500'lerden, 200'lü rakamlara kadar düştüğünü söyleyerek “Bu azalış tablosu devam ederse Kovid-19'a grip muamelesi yapacağımız güzel günlerin yakın olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu sevindirici tablo sonucunda Kovid-19 nedeniyle hastanelerimizin servislerinde ve yoğun bakımlarında tedavi gören hastalarımızın sayısı da bir hayli azaldı" dedi.
 

Oruç, bir ay öncesine kadar yoğun bakımlarda tedavi gören hasta sayısının 200 olduğunu, bu rakamın 40'lara kadar düştüğünü dile getirdi. Bir ay önce Kovid-19 nedeniyle servis koşullarında tedavi gören hasta sayısının da 800'e yakınken, bu hafta itibarıyla 150'lere kadar gerilediğini belirten Oruç, “İlçe hastanelerimizde neredeyse hiç yoğun bakım tedavisi gören ya da entübe hastamız kalmadı. Artık Kovid-19'lu hastalarımıza ayırdığımız servislerimizi, yoğun bakım bölümlerimizi birer birer kapatıyor, eski fonksiyonlarına geri döndürüyoruz. Kovid-19'a karşı toplum olarak el birliğiyle sürdürülen büyük mücadelede aşının kattığı güçle hedefin artık çok uzağında değiliz” diye konuştu.

 

0 Yorum

Yorum Yap