• Samsun
  • Son Güncelleme 08:46
Güneşlenirken Sağlığınızdan Olmayın Görseli
SAĞLIK

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Güneşlenirken Sağlığınızdan Olmayın

Güneşin tadını doyasıya çıkaracağınız yaz mevsiminde önemli püf noktalarına dikkat ederek, cildinizi güneşin zararlı etkilerinden korumak mümkün.

Güneş ışınlarının zararlı etkileri ciltte birçok problemin ortaya çıkmasına sebep olabiliyor. Öyle ki havanın kapalı olduğu bir kış gününde dahi, güneşin zararları devam ediyor. Düzenli cilt bakımı yapılmasına rağmen cilt yüzeyinde oluşan istenmeyen sorunların sebebi güneş ışınlarından kaynaklı olabiliyor. Bu sebeple her mevsim düzenli olarak güneş kremi kullanılması öneriliyor.

Doğru Güneş Kremi Kullanmak Önemli

Cilt güneşten korunmadığında erken yaşlanma belirtiler, kızarıklık, tahriş ve leke problemi ortaya çıkabiliyor. Bu sebeple hem her mevsim özellikle de yaz mevsiminde cildi güneş kremleriyle korumak gerekiyor.

Güneşlenmek, sanılanın aksine saatlerce güneş altında kalmak anlamına gelmiyor. Günde 10 dakika boyunca el, yüz, kol, bacak gibi bölgelerin güneşe açık olması yeterli  oluyor.

 Güneş ışığının cilt sağlığına faydalarının yanı sıra; D vitamini sentezlenmesi sağlamak, kemik sağlığını geliştirmek, bağışıklık sistemini güçlendirmek, beyin sağlığını korumak, vücuttaki fazla yağın atılmasını sağlamak ve dişleri güçlendirmek gibi önemli faydaları var.Güneş, vücutta D vitamini ihtiyacının yüzde 90’ını karşılamaya yetiyor.. Güneş ışınlarından en iyi şekilde faydalanmak istiyorsanız, öncelikle cilt tipinize ve güneşlenme sürenize uygun yüksek faktörlü bir güneş koruyucu krem kullanmalı, beslenmenize dikkat etmeli ve uygun giysiler giymelisiniz.

Güneş Kremini 2 Saatte Bir Yenilemelisiniz

Etkili bir güneş koruması için güneş koruyucu kreminizi 2 saatte bir yenilemelisiniz. Güneşlenme için sabah 10:00 ve 10.30, öğleden sonra ise 16.00-17.00 saatleri arasını tercih etmelisiniz. Ultraviyole ışınlarından korunmak için bulutlu havalarda da güneş koruyucu kremler kullanmalısınız.

 

 

0 Yorum

Yorum Yap