• Samsun
  • Son Güncelleme 06:15
Bu Yiyecekler İştah Kesiyor Görseli
SAĞLIK

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

 

Kilo vermek isteyenler için iştah kesen yiyecekler büyük önem taşır. İştah kesici şeyler iştahı azaltmasının yanı sıra genellikle metabolizmayı hızlandırıcı ve bağırsakları çalıştırıcı etkiye de sahiptir.

Yeşil çay: Metabolizma hızını artırır ve yağ yakımına neden olur. Bu çay, enerji tüketimini artırarak yağ yakmak için yardımcı olur. Ayıca barındırdığı C vitamini ve antioksidan özellikleriyle ek faydaları vardır.

Mate yaprağı: İştah bastıran harika bir bitkidir. Bedende adeta "yağ avına" çıkan bir özelliğe sahiptir. Güney Amerika yerlileri kıtlık ve kuraklık zamanında bir kaç yaprak yiyerek bedenlerini onunla güçlendiriyorlardı. Onlar bol miktarda bu çayı içerek hayatta kaldı .Yüksek oranda kalori yakan mate yaprağı, bitkisel zayıflama potansiyeli en yüksek olan bitkilerden biri. Aynı zamanda zihinsel ve fiziksel yorgunluk tedavisinde çayını içerek kullanabilirsiniz. Kilo kaybı için "yeşil altın" olarak anılan bu çayı evden eksik etmeyin.

Narenciye uçucu yağı: Narenciye (portakal ve limon) uçucu yağları, bedendeki fazlalıkları kalıcı olarak eriten doğal bir çözüm! Bu yağlar suya damlatılarak içmek yoluyla kullanılıyor. İştahı da yüzde yüz dizginler.

Kereviz: Düzenli tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendirir, sindirimi normalleştirir ve metabolizmayı hızlandırır. Kerevizi sindirmek için beden fazla kalori harcar. Kereviz yemeğini veya çorbasını her gün veya gün aşırı tüketirseniz kilo verdiğinize tanık olursunuz. Kerevizin salatasını yaparak da tüketebilirsiniz.

Tarçın: Bu baharatın etkisi halk arısında "metabolik sendrom" olarak bilinen insülin direncine karşı savaşta potansiyel bir araç olması. Tarçın tozunu yiyecek ve içeceklere ekleyerek kullanabilirsiniz. Tarçının kabuk hali ise bitki çaylarına konulursa, zayıflatıcı etkisi yüksek bir içecek elde edersiniz.

Kakule: Muhallebi, sütlü tatlılar, hoşafların yanı sıra çay ile kahvede lezzet verici yanıyla kullanılan bir bitki. Baharat olarak satılır. Sakinleştirici ve sindirime yardımcı olan bu otu zayıflamak isteyenlere mutlaka tavsiye ederim. Öte yandan sarmısaklı soğanlı yemeklerden sonra küçücük bir kakule nefes tazelemeyi sağlar. Konsantrasyonu artırma ve sakinleştirme özelliği vardır. Çayınıza, şekersiz kahvenize veya bir bardak ılık suya bir tutam atın ve düzenli olarak için, kilo verdiğinizi göreceksiniz.

Muz: Tokluk hissine yol açar ve yağları azaltır.

Keten tohumu: Vitamin, protein ve lif açısından mükemmel bir kaynaktır. Bir kaşık öğütülmüş keten tohumunu yoğurda ekleyip yediğiniz zaman kendinizi aç hissetmezsiniz. Buna ek olarak bağışıklık sistemini güçlendirir. Yemeklerden yarım saat önce almalısınız.

0 Yorum

Yorum Yap