• Samsun
  • Son Güncelleme 08:43
Açlık sinirlenmek için önemli bir bahane Görseli
SAĞLIK

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Açlık ile öfke arasında doğrundan bir bağlantı tespit edildi.

Bilim insanları tarafından yapılan araştırmaya göre; açlık ile öfke arasında doğrudan bir bağlantı olduğu belirlendi.

Londra'daki Anglia Ruskin Üniversitesi'nde psikolog Prof. Dr. Viren Swami, açlıkla ilgili şaşırtıcı bir araştırma eksikliği olduğunu söyledi. Prof. Dr. Swami, “İnsanları günlük yaşamlarında takip ederek açlığın öfke, sinirlilik ve zevk düzeyleriyle ilişkili olduğunu gördük" dedi.

Prof.Dr. Swami, “Birçoğumuz aç olmanın duygularımızı etkileyebileceğinin farkındayız. Ancak şaşırtıcı bir şekilde çok az bilimsel araştırma hangry’ye (aç) odaklandı” diye konuştu.

 Görseli Gastrite İyi Gelen Çaylar

64 kişi 21 gün boyunca izlendi

Psikolog Prof.Dr. Viren Swami, aç ve kızgın olma konusundaki farkındalığın, açlığın bireylerdeki olumsuz duygu ve davranışlarla sonuçlanma olasılığını azaltabileceğini söyledi.

Araştırmacılar, 21 günlük bir süre boyunca açlık düzeylerini ve çeşitli duygusal refah ölçümlerini kaydeden Orta Avrupa'dan 64 kişiyi işe aldı. Bu katılımcılar günde beş kez bir akıllı telefon uygulamasından açlık durumlarını ve duygularını bildirdi.

Açlık, katılımcılar tarafından kaydedilen asabiyetteki varyansın yüzde 37'si, öfkedeki varyansın yüzde 34'ü ve zevkteki varyansın yüzde 38'i ile ilişkilendirildi.

 Görseli Sağlıklı Bir Bayram Tatlısı

Açlık ve öfke

Bulgular Plos One dergisinde yayınlandı. Avusturya'daki Karl Landsteiner Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nde psikolog olan ve çalışmaya katılan Prof. Dr. Stefan Stieger, "Bu takıntı etkisi ayrıntılı olarak analiz edilmedi. Bu nedenle, katılımcıların bir uygulama üzerinde kısa anketleri tamamlamaları için yanıt vermeye davet edildiği, saha tabanlı bir yaklaşım seçtik” dedi.

Bu soruların kullanıcılara üç haftalık bir süre boyunca yüzde 50 oranda rastgele günde 5 kez gösterildiğini aktaran Prof. Dr. Stieger şunları söyledi:

“Bu geleneksel laboratuvar tabanlı araştırmalarla mümkün olmayan bir şekilde yoğun boylamsal veriler üretmemize izin verdi.

 Görseli Bayram’da Tatlı Tüketimine Dikkat!

Bu yaklaşım, yalnızca katılımcılar için değil, aynı zamanda bu tür çalışmaları tasarlayan araştırmacılar için de çok fazla çaba gerektirse de, sonuçlar laboratuvar çalışmalarına kıyasla yüksek derecede genellenebilirlik sağlayarak, insanların  günlük yaşamlarında açlıktan dolayı oluşan duygusal sonuçları nasıl deneyimlediklerine dair bize çok daha eksiksiz bir tablo sunar.”

Kaynak: DailyMail

0 Yorum

Yorum Yap