• Samsun
  • Son Güncelleme 17:36
Samsun’da Bosna gecesi Görseli
KÜLTÜR - SANAT

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Bosna Hersek'in bağımsızlığının 30'uncu yılı Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen programla kutlanacak.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Bosna Büyükelçiliği ve Preporod Boşnak Kültür Birliği ile ortaklaşa düzenleyeceği özel programla, Bosna Hersek’in bağımsızlığının 30'uncu yılını kutlayacak. 4 Mart’ta Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek program için ”Kardeş Şehir” Brçko şehrinden ülkenin zengin geleneklerini yansıtan en köklü kültür kurumu Preporod Kültür Birliği, 49 kişilik ekibiyle sahne gösterileri sunacak. 19.30’da yapılacak gösteriye Bosna Hersek Ankara Büyükelçisi Adis Alagiç, Brçko Belediye Başkanı Esed Kadric ve çok sayıda Bosnalı davetli katılacak.

Karşılıklı ziyaret ve fikir alışverişleri ile kardeşlik ilişkilerinin güçlendirildiği Brçko Belediyesi ile birlikte güzel bir organizasyona imza atacaklarını söyleyen Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Daire Başkanı İdris Akdin, Türkiye ile Bosna Hersek ilişkilerinin tarihi kökleri olduğunu belirterek, “Kültürel ve inanç anlamında birçok ortak değerlerimiz var. Samsun ve Brçko kentlerinin kültürü, geleneği, insanı ve diğer birçok yönleriyle birbirine benziyor. Bu duygu ve düşüncelerle 4 Mart’ta düzenlenecek bu anlamlı organizasyona herkesi davet ediyoruz” dedi.

“Dost ve kardeş ülke Bosna Hersek'in, Bağımsızlık Günü'nü en içten duygularımla kutluyorum” diyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise, ”Yapılacak programla Bosnalı kardeşlerimizi şehrimizde bir kez daha misafir etmekten büyük onur duyacağız. Bu vesileyle, insanlık tarihinin en utanç verici, en vahşi hadiselerinden biri olan Serebrenitsa ve Jepa soykırımında, çocuk-kadın, yaşlı düşkün demeden, acımasızca katledilen masum Bosna halkına, Bağımsızlık Savaşı'nda canını feda eden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Hafızalardan silinmeyen bu acı hatıralarla yaşayan onurlu, kahraman Bosna halkına sabır ve metanet diliyorum” diye konuştu.

0 Yorum

Yorum Yap