• Samsun
  • Son Güncelleme 08:07
Yurtlarda kalan öğrencilerin buz pateni keyfi Görseli
GÜNDEM

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

 Samsun'da gençleri spora yönlendirmek için tesislerini açan Gençlik ve Spor Müdürlüğü, yurtlarda kalan ve hiç patenle kayak yapmayan üniversite öğrencilerini ilk kez buz pisti ile tanıştırdı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları için kente, golf, buz pateni, okçuluk, bowling gibi 21 spor branşında tesis kazandırılırken, bu tesislerden daha çok kişinin yararlanabilmesi için Gençlik ve Spor il Müdürlüğü çalışma başlattı.

buz pateni

Spor tesislerini öğrencilere açan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlarda kalan, daha önce paten yapmamış üniversite öğrencilerini İlkadım Buz Pisti'ne götürdü.

Buz pateni antrenörü tarafından önce teorik eğitim verilen, daha sonra paten dağıtılan öğrenciler ilk kez buz pistine çıktı.
Öğrenciler buz üzerinde durabilmek için yoğun çaba harcadı, bazı öğrenciler ise çabalarına rağmen düşmekten kurtulamadı.
Samsun Gençlik ve Spor Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, üniversite öğrencilerini spor salonlarıyla buluşturduklarını aktardı.

buz pateni

Öğrencileri öncelikle ders stresinden uzaklaştırmak istediklerini ifade eden Kasapoğlu, şunları dile getirdi:

"Öğrencileri stresten uzaklaştırıp buz pisti ile tanıştırmak istedik. Sporun bir yaşı vardır ama sporu hobi olarak yapmanın bir yaşı yok. Öğrencilerimize buz pistine çıkmadan önce eğitim vererek onları çok rahat şekilde buz pateni yapabilecek ve kayabilecek hale getiriyoruz. Zaman zaman öğrencilerimizi buraya getiriyoruz. Çünkü öğrencilerimizin birbiri ile kaynaşması için üniversitelerde eğitim görmelerinin dışında spor alanlarına da yönlendiriyoruz."

buz pateni

Kasapoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığının yurtlarda kalan gençleri yarına hazırlamak istediğine işaret ederek, "Biz de yurtlarımızda kalan öğrencilerimize spor tesislerini açarak, onlara spor yaptırarak öz güven de aşılıyoruz. Ayrıca hayat bir harekettir. Hareketi onların hayatının içine koymayı hedefliyoruz." dedi.

Şu ana kadar 650 öğrenciyi buz pateni ile tanıştırdıklarını söyleyen Kasapoğlu, daha çok genci buz pistine getireceklerini sözlerine ekledi.
İlk kez kayak yapan öğrencilerden Berna Şahin de etkinlikten çok memnun olduğunu belirterek, yoğun ders programından buz pateni yaparak biraz olsun uzaklaştıklarını ve stres attıklarını kaydetti.

0 Yorum

Yorum Yap