SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 02:36
Yunus Emre konferansı Görseli
GÜNDEM

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

“Büyükşehir Gençlik Hareketi” kapsamında ‘Özümüz Yunus, Sözümüz Türkçe’ konferansı düzenledi.

Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de katkılarıyla düzenlenen ‘Özümüz Yunus, Sözümüz Türkçe’ konferansı Büyükşehir Belediyesi Atakum Sanat Merkezi'nde yapıldı.

Halk şairi Yunus Emre’nin vefatının 700. yıl dönümünün “UNESCO Anma ve Kutlama Yıl Dönümleri” arasına alınması ve Cumhurbaşkanlığı tarafından 2021 yılının “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” olarak ilan edilmesi sebebiyle düzenlenen konferans büyük ilgi gördü.

Yunus Emre

Konferansa Atakum Kaymakamı Kemal Yıldız, Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İdris Akdin, İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan İpekdal, Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet İrfan Yetik ile çok sayıda davetli katıldı.

Yunus Emre'yi anlattı

Konferansta Yunus Emre’yi anlatan konuşmacı şair Prof. Dr. Nurullah Genç, ünlü tasavvuf ve halk şairinin şiirlerindeki derin manalar ile toplumlara miras bıraktığı manevi değerleri öğrencilerle paylaştı.

Yunus Emre

Yunus Emre’nin hayatının her anında var olduğunu ve onun şiirleriyle büyüdüğünü dile getiren Prof. Dr. Genç, şiirlerin her mısrasının ayrı bir anlam taşıdığını kaydetti. Şiirlerinde Allah aşkı, zikir, tefekkür, benlikten kurtulma ve aile önemi gibi çok önemli mesajlar bulunduğunun altını çizen şair, Türkçeyi yalın dille kullanması ve üslubuyla şiirlerinin çabuk ezberlenebildiğini vurguladı.

Konferans, Atakum Kaymakamı Kemal Yıldız’ın Prof. Dr. Nurullah Genç’e plaket takdim etmesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi. Konferansın ardından davetliler ve öğrenciler, açılan Yunus Emre Sergisi’ni gezdi.

0 Yorum

Yorum Yap