• Samsun
  • Son Güncelleme 13:18
Sulama sezonunda 450 bin dekar arazi sulanacak Görseli
GÜNDEM

Sulama sezonunda 450 bin dekar araziyi sulayacak olan Samsun, sulu tarım ile ülke ekonomisine 618 milyon liralık katkı sağlayacak.

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Sulama sezonunda yapılacak çalışma ile ilgili Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli sosyal medya üzerinden açıklama yaptı.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü yaptığı yatırımlarla modern sulama sistemlerini yaygınlaştırmaya, tarımda su tasarrufu sağlamaya, çiftçilerin kazançlarını doğrudan ve dolaylı yollarla artırmaya ve ülke tarımına katkı sunmaya devam ediyor.

Türkiye’de suyun dörtte üçünün sulamada kullanılmakta olup bu yüzden sulama tesislerini inşa ederken en modern ve tasarrufu en yüksek yağmurlama ve damlama sistemleri tercih ediliyor.

Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları,  üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor.

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
Samsun'da bu yıl sulama sezonunda toplam 450 bin dekar tarım arazisi sulanıp sulu tarım ile ekonomimize 618 milyon TL katkı sağlanmasını hedefliyoruz.

0 Yorum

Yorum Yap