• Samsun
  • Son Güncelleme 23:25
Sıcak su ile uzun bir duş almak “Yalnızlık” belirtisi Görseli
GÜNDEM

Sıcak su ile uzun bir duş almak sadece yorgunluğunuzu almıyor. Yale Üniversitesi ve ABD Ulusal Biyoteknoloji Bilgi Merkezi’nin araştırması ilginç bir nedeni ortaya koydu; Yalnızlık!

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Duş, günlük hayatımızda yaptığımız sıradan bir rutin gibi görünebilir ancak bu da bize bazı ipuçları veriyor. Uzun ve sıcacık bir duş almanın sebebi günün yorgunluğunu atmak ve iyice temizlenmek gibi görünüyor. Ancak Yale Üniversitesi ve ABD Ulusal Biyoteknoloji Bilgi Merkezi'nin araştırması ortaya daha ilginç bir neden sunuyor: Yalnızlık!

Sık sık sıcak ve uzun duş alan kişilerin, banyo yapmak için daha az zaman harcayan ve daha ılık su tercih edenlere göre daha yalnız olma eğiliminde olduklarını öne süren araştırmacılar, bir duşun sıcaklığının, insanların yaşamlarındaki sosyal sıcaklık veya soğukluk eksikliğinin yerini aldığından şüpheleniyor.

Araştırmanın ilk adımında 18 ila 45 yaş aralığında 51 kişi yer aldı. Günlük alışkanlıklarıyla ilgili anket dolduran 51 kişi, ne kadar yalnız hissettiklerini de işaretlediler. Ankette banyo yapma sıklığı, banyo yapma süresi ve suyun sıcaklığı olmak üzere banyo rutiniyle ilgili 3 soru yer aldı. Anketlerin analiz sonuçları ise şaşırtıcıydı. Sonuçlara göre yalnız hissettiğini söyleyenler, diğerlerine göre yüzde 23 oranında daha çok duş alıyordu. Bu da sıcak ve uzun duş ile yalnız hissetme arasındaki bağlantıyı doğrular nitelikteydi.

Ancak ilk çalışma grubunda daha çok üniversite öğrencileri yer aldığı için yetkililer, aynı anketi daha yaşlı bir grupta da uygulamak istedi. Bu kez yaşları 19 ila 65 arasında değişen 41 kişi üzerinde anketi tekrarladılar. Sonuçlar, yalnızlık ve sıcak duş alma sıklığı arasında net bir bağlantı vermese de diğer yaş grubu ile hemen hemen aynıydı. Yalnız hissettiğini söyleyen katılımcıların çoğunluğu daha sıcak su ile uzun süre duş alıyordu.Yale Üniversite’sindeki araştırmacılar, tüm bu sonuçlardan sonra sıcak ve uzun bir duşun, kendimizi yalnız hissettiğimizde sosyal sıcaklığı geri kazanmaya yönelik bir kendi kendine terapi şekli olduğunu düşünüyor.

0 Yorum

Yorum Yap