• Samsun
  • Son Güncelleme 11:36
Sel felaketinde can kaybı sayısı artıyor Görseli
GÜNDEM

Batı Karadeniz'de meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 57'e yükseldi.

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

AFAD'dan Batı Karadeniz'deki sele ilişkin yapılan açıklamada, tüm kurumların, personel ve araç desteğiyle tahliye, arama kurtarma ve müdahale çalışmalarına devam ettiği belirtildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Batı Karadeniz'deki sel felaketi nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 57'e yükseldiğini bildirdi.

Bartın'ın Ulus Akörensöküler köyünde kaybolan kişiyi arama çalışmalarının AFAD, itfaiye ve jandarma ekipleri ile UMKE personelince sürdürüldüğü vurgulanan açıklamada, Sinop'un Ayancık ile Kastamonu'nun Bozkurt ilçelerinde arama ve kurtarma ekiplerince çalışmalara devam edildiği kaydedildi.

AFAD tarafından Bartın, Kastamonu ve Sinop’ta meydana gelen sel felaketi hakkında açıklama yapıldı. Açıklamada, “Yaşanan sel nedeniyle 57 vatandaşımız (48 Kastamonu, 8 Sinop, 1 Bartın) hayatını kaybetmiştir. 8 vatandaşımızın tedavilerine hastanelerde devam edilmektedir. Afetten etkilenen il ve ilçelerde kurulan afet koordinasyon merkezleri ile bölgedeki müdahale çalışmalarının eşgüdüm halinde yürütülmesi sağlanmaktadır.

Türkiye Afet Müdahale Planı'na göre, afetten etkilenen bölgelerdeki çalışmaların kesintisiz olarak yürütülmesi amacıyla, AFAD Başkanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezi faaliyete geçirilmiş; tüm çalışma grupları, üst düzey yönetici ve temsilcilerinin katılımıyla 7 gün 24 saat çalışma esasına göre çalışmaya başlamıştır. Önümüzdeki 5 günlük periyotta Bartın, Sinop ve Kastamonu’da (15.08.2021-19.08.2021) yağışların etkisini kaybetmesi beklenmektedir. Yarın (15.08.2021 Pazar) ve önümüzdeki hafta Perşembe (19.08.2021) günleri kıyı kesimlerde hafif sağanak yağış geçişleri beklenmektedir. Diğer günler havanın genellikle parçalı bulutlu olacağı tahmin edilmektedir” denildi.

 

 

 

0 Yorum

Yorum Yap