• Samsun
  • Son Güncelleme 18:47
Samsun’un tek kadın ağır vasıta direksiyon öğretmeni Görseli
GÜNDEM

Samsun’da yaşayan ve kentteki tek kadın ağır vasıta direksiyon öğretmeni olan Çiğdem Tembel, 20 yıldır TIR ve otobüs gibi ağır vasıtalarda direksiyon dersi veriyor.

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun’da yaşayan 45 yaşındaki Çiğdem Tembel, kentteki tek kadın ağır vasıta direksiyon öğretmeni olma özelliğine sahip. Otomobil direksiyon eğitmenliğinin yanında ağır vasıta direksiyon eğitimi de veren Tembel, öğrencilerine TIR, kamyon, otobüs ve karavan sürüş dersleri veriyor. Hemcinslerine göre zor bir meslek seçtiğini dile getiren Tembel, yaptığı işi çok sevdiğini söyledi.
 

TIR, kamyon, otobüs ve karavan direksiyon dersleri veriyor

Tembel, kendisini mesleğine adadığını dile getirerek “Ağır vasıta da olmak koşuluyla otomatik, manuel vites otomobil, TIR, kamyon, otobüs ve karavan direksiyon dersleri veriyorum. Mesleğimi çok seviyorum. Kadın adaylara eğitim verirken hep zorlandıklarını gördüm. Empati yapmak adına sürekli kendimi yüksek arabada denedim. Onların neden anlamadığını ya da benim neden anlatamadığımı anlamak için hep ağır vasıtada çalıştım. Onların korkularını anlamak adına da büyük araçlarda kendimi zorladım. Böylece onları anladım ve büyük araçlar daha çok eğlenceli oldu” diye konuştu.

‘İlk anda şaşırıyorlar’


Erkek öğrencilerin ise ders verecek öğretmen olarak kendisini ilk gördüklerinde şaşırdıklarını belirten Tembel, “Ben adaylarımı aradığımda, ‘Ben Çiğdem hoca, ağır vasıta öğretmeniyim’ dediğimde şaşırıyorlar bana. Adayımı almaya gidiyorum. Erkek adaya, ‘hadi gidelim’ diyorum. Arkama dönüp baktığımda gelenin olmadığını görüyorum. ‘Hocanız benim gelin’ diyorum. Büyük bir şaşkınlığın ardından geliyorlar. Şaşırmakta da haklılar. Motor sesleri hoşuma gittiği için bu işi seçtim. Ağır vasıtada günlük 6-8 aday çalıştırıyorum. Bunlar arasında bazen dorseli, dorsesiz TIR oluyor” dedi.

0 Yorum

Yorum Yap