• Samsun
  • Son Güncelleme 17:00
Samsunlular “scooter” ile buluşacak Görseli
GÜNDEM

Dünyayı etkisi altına alan pandemi, ulaşım alışkanlıklarını da değiştirdi. Yazılımı Türk mühendisleri tarafından geliştirilen takip modüllü scooterlar, Samsun’da yaz aylarında hizmete girecek.

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Yapılan araştırmalara göre pandemine scooter kullanımı yüzde 50 oranında arttı. 2019 yılında dünya genelinde 774 bin adet olan paylaşımlı scooter sayısının 2024 yılında 4.6 milyona ulaşacağı tahmin ediliyor. Amerikalı Grand View Research firmasının araştırmasına göre, 2018’te 17.4 milyar dolarlık büyüklüğe sahip scooter pazarının 2030’da 41.9 milyar dolar olacağı öngörülüyor.

Saatte 35 km hız yapabiliyor
Denetime Tabi Tutulacak
Türkiye’de de bu alanda faaliyet gösteren 7 firma bulunuyor. 18 ilde yaklaşık 25 bin scooter kiralanıyor. Geçen 14 Nisan tarihinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan yönetmelikle scooterlar artık denetime tabi tutulacak.
Yerli ve Milli Yazılım
Samsun Büyükşehir Belediyesi de ekonomik avantajları ve çevre dostu özellikleriyle tüm dünyada hızla yaygınlaşan pratik kısa mesafe ulaşım aracı elektrikli scooterları, Samsunlularla buluşturuyor. Kentlerde trafik yoğunluğunun ve otopark probleminin azalmasına büyük katkı sağlayan yazılımları Türk mühendisler tarafından geliştirilen takip modüllü yerli ve milli yapım elektrikli scooterlar, tek şarjla 50 kilometre mesafe kat edebiliyor.


Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir
Saatte 35 km hıza ulaşabilen eğlenceli ulaşım aracını sağlıklı yaşam için halkın hizmetine sunacak Büyükşehir Belediyesi, hazırlıklarını sürdürüyor. Doğupark, Kurtuluş Yolu, Batıpark ve Adnan Menderes Bulvarı’nda başlayacak hizmet, 300 elektrikli scooterla start alacak ve zamanla daha da genişletilecek.
7'der 70'e Herkes İstifade Edecek

7’den 77’ye herkesin istifade edebileceği projeyle ilgili bilgi veren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, vaka sayılarının düşmesi ve hayatın normale dönmesiyle scooterları hizmete sunacaklarını söyledi. Pandeminin insan ve toplum sağlığının ne kadar önemli olduğunu herkese öğrettiğini dile getiren Başkan Demir, “Biz de Karadeniz Bölgesi’nde farkındalık oluşturmak amacıyla ‘Spor Şehri’ Samsun’da sosyal sorumluluk adına önemli bir hizmeti daha hayata geçiriyoruz.  Yakın zamanda başta Adnan Menderes Sahili olmak üzere belirlediğimiz lokasyonlarda elektrikli scooterları vatandaşlarımızın istifadesine sunacağız. 3 aylık süreçte gözlem ve analizler yaparak istasyonları ve park alanları oluşturacağız. Bu eğlenceli seyahatten yararlanmak isteyenler ise ücretini kredi kartı veya Samkart ile ödeyebilecek” ifadelerini kullandı.

0 Yorum

Yorum Yap