• Samsun
  • Son Güncelleme 00:05
Samsun'da Vatandaşlar Maske Takmayı Sürdürüyor Görseli
GÜNDEM

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

 

Samsun'da vatandaşlar maskeden vazgeçemedi.Sağlık Bakanlığı açık alanda maske artık zorunlu değil dese de vatandaşlar maske takmaya devam etti. Maske Yasağının esnetildiği ilk günde bir çok vatandaş açık alanda maske takmayı sürdürdü

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayısının en çok artış gösterdiği illerin başında gelen Samsun'da, açık havada maske yasağının kaldırılmasına rağmen vatandaşlar  maske tedbirini elden bırakmadı. İstiklal Caddesi, Cumhuriyet Meydanı, Gazi Caddesi gibi insan hareketliliğinin yoğun olduğu bölgelerde vatandaşların maske takmayı tercih ettikleri görüldü.

Vatandaşlardan Şafak Karahan , , tedbiren maske takmaya devam ettiğini söyledi.Evde diyaliz hastası bir kızının bulunduğunu, kendisinin de şeker hastası olduğunu dile getiren Karahan, "Kronik hasta olduğum için mecbur takıyorum. Bu hastalık şartlarında kendimi daha güvende hissediyorum. Bu anlayışa bağlı. Hala aşı olmayanlar da var. Maske yasağı varken takmayanlar vardı." dedi.

Halide Güler (72) de maske takmaya devam edeceğini vurgulayarak, şöyle devam etti:"Ben bunu takınca grip olmuyorum, hasta olmuyorum. Tedbir amaçlı takıyorum. Yaş 70'i geçti, havalar ısınana kadar, nisana kadar takarım. Benim oğlum doktor, 'anne bırakma maske takmayı' diyor. Ben tüm aşılarımı yaptırdım. Zaten isteyen takabilir. "

Ali Yavuz (54) ise sağlığını ve çevresindekileri bulaş riskinden korumak için maske takmayı sürdüğünü dile getirerek, "Virüs bitene kadar maske takmayı düşünüyorum." ifadesini kullandı.

 

0 Yorum

Yorum Yap