SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 16:32
Samsun Şehir Hastanesi yolu protokol sürecinde Görseli
GÜNDEM

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun Şehir Hastanesi ile Ankara Karayolunu birbirine bağlayacak yolun yapımını bakanlık üstlendi.

Samsun Şehir Hastanesi inşaatı tüm hızıyla sürüyor. Sağlık Bakanlığı tarafından295 bin metrekare kapalı alan üzerine inşa edilen hastanenin yüzde 10’u tamamlandı.

900 yataklı Samsun Şehir Hastanesi, 1 milyar 69 milyon TL’ye mal olacak. 2023 yılında hizmete girmesi planlanan hastanenin sağlık hizmetlerinin yanında araştırma ve geliştirme çalışmalarına da ev sahipliği yapacağı belirtildi.

Farklı branşların tek bir noktada toplandığı kompleks özelliğine sahip hastanede, Çocuk, Ortopedi, Nöroloji, Kadın Doğum, Kalp ve Damar Cerrahisi ve Onkoloji branşlarında tedavi hizmeti verilecek.

şehir hastanesi nereye kurulacak?

Samsun Şehir Hastanesi kaç yataklı ?

Uluslararası standartlarda laboratuvarlar, 40 ameliyathane, son teknoloji ürünü görüntüleme cihazları ve 40 diyaliz yatağının yer alacağı Samsun Şehir Hastanesi’nde iyotlu tedavi, kemik iliği ve yanık gibi ünitelerin yanı sıra yoğun bakım yetişkin ve yeni doğan servislerinde tedavi görecek hastalar için 210 yatak yer alacak.

Tedavi üniteleriyle birlikte acil durumlar için ambulans helikopterlere yönelik heliport alanının da bulunacağı Samsun Şehir Hastanesi polikliniklerinde günde ortalama 320 hasta kabul edilecek.

Hastane inşaatında beton dökümü ve hafriyatta fiziki seviye yüzde 10’a yaklaşırken, Samsun Büyükşehir Belediyesi ise yolun yapımını Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı’na devretti.

Konuyla ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, bakanlıkla yaptıkları yoğun temas ve görüşmeler neticesinde 6 km uzunluğunda ve 32 metre genişliğindeki Ankara Yolu bağlantı yolunu Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü’nün yapacağını söyledi.

şehir hastanesi nereye kurulacak?

Hastane yolunu kim yapacak ?

Yolun yapımına ilişkin Karayolları Genel Müdürlüğü Etüt, Proje ve Çevre Dairesi Başkanlığı’nın proje hazırladığını ifade eden Başkan Demir, “AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Çiğdem Karaaslan ve milletvekillerimizin desteği ile şuan kullanılan şehir hastanesi geçici yol servis yolunu bizim.

Ama iki uçtan Ankara yoluna bağlayacak yolun yapımını Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı’na kabul ettirdik. Geçen hafta şehrimize gelen bakanımıza son durumla ilgili bilgi verdik. Ön protokolü hazırlayan bakanlığımız, Sağlık Bakanlığı ile görüşmeleri sürdürüyor. Proje tamamlandıktan sonra da bakanlıklar arasında protokol imzalanıp yol yapımı başlayacak” dedi.

Yolun kapsamlı ve yüksek maliyetli olduğuna dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Demir, “Vatandaşlarımızın buraya rahat bir şekilde ulaşmasını sağlamak için güzergahta sanat yapıları, demiryolunu üstten geçmesi, köprülü kavşak, trompet kavşak gibi imalatlar olacak.

şehir hastanesi nereye kurulacak?

Başkan Demir’den bakanlara teşekkür

Şuan proje netleşmediği için maliyeti de henüz belli değil. Ama yolu neticede bakanlığımız yaptıracak. Ulaştırma Bakanımız Adil Karaismailoğlu ile Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’ya şehrimize yapacakları ilave yatırımlar için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Mustafa Demir, “İnşaatında fiziki gerçekleşme oranı yaklaşık yüzde 10’a yaklaştı. 3 vardiyada 12 bin sağlık çalışanının görev yapacağı hastanemiz, sadece şehrimize değil, çevre illere de hizmet verecek. 

şehir hastanesi nereye kurulacak?

Bunun yanı sıra 250 yatak kapasiteli Tekkeköy Devlet Hastanesi inşaatı, 50 üniteli Bafra Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi hizmet binası ve 112 istasyonu inşaatı, 20 üniteli Çarşamba Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi inşaatı ise sürüyor. Sağlık tesislerimiz şehrimize ve ülkemize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

0 Yorum

Yorum Yap