• Samsun
  • Son Güncelleme 01:44
Samsun Devlet Opera ve Balesi yeni sezon hazırlıklarına başladı Görseli
GÜNDEM

Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdür ve Sanat Yönetmeni Barış Salcan, Covid-19 pandemisinde normalleşme adımlarının atıldığı bu dönemde kendilerinin de yeni sanat sezonu için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü, Covid-19 pandemisi sürecinde normalleşme adımları atılmasıyla birlikte Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın talimatları doğrultusunda pandemi öncesindeki gibi bir sanat sezonu hazırlanması için çalışmalara başladı. Pandemi sürecinde az sayıda seyirciyle yapılan küçük temsillerin yerini eskisi gibi büyük temsillerin alması için çalışmalara hız verildi. Yeni sezon hazırlıkları ile ilgili bilgi veren Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdür ve Sanat Yönetmeni Barış Salcan, Covid-19 pandemisi nedeniyle geçen dönem tam anlamıyla bir sanat sezonu geçiremedikleri sadece küçük çaplı birkaç temsil yapabildiklerini dile getirdi.

‘Yeni sezonu planlamaya başladık’


Normalleşme adımlarının başlamasıyla birlikte büyük temsillerin yapılacağı normal bir sanat sezonu için program hazırlıklarına başladıklarını ifade eden Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdür ve Sanat Yönetmeni Salcan, “Ağustos ayı itibariyle kurumumuzda personelimize yönelik Covid-19 aşısı çalışması tamamlanacak. Sonrasında ilk temsilimiz olarak 19 Ağustos’ta Ordu’da Kurtuluş Savaşı temalı yeni yazılan bir eseri sahneye kalacağız. Sonra 30 Ağustos’ta Samsun’da Zafer Bayramı konserimizi yapacağız. Yine pandeminin gidişatına göre sezonu açmayı düşünüyoruz bu sene. Geçen sene açamadık küçük küçük temsiller yaptık ama normal bir opera sezonunu yapamadık. Şimdi normal bir sanat sezonu planlıyoruz inşallah. Ayda en az 10 temsil yapıyorduk yine bunun üzerinde devam edeceğimiz bir planlama yapıyoruz” diye konuştu.
 


Covid-19 pandemisi sürecinde yapılan temsillerde seyirci sayısı kısıtlı tutuldu

‘Sanatçı sağlığını korumak için küçük temsiller yaptık’

Pandemi sürecinde sanatçı sağlığını korumak için çaba harcadıklarını yapılan küçük temsillerin provalarını sanatçıların evlerinden internet üzerinden görüntülü görüşme ile yapabildiklerini dile getiren Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdür ve Sanat Yönetmeni Salcan, “

Opera, büyük koro, büyük orkestra, büyük bir sanatçı sayısı ile yapılıyor. Küçük projeler yapmıyoruz biz. Bu noktada pandemi sürecinde sanatçı sağlığını korumak adına daha küçük daha risksiz nasıl eserler yapabiliriz diye çalıştık. Buna paralel olarak birkaç temsil gerçekleştirdik. 134 kişilik salonda sadece 55 seyirci alabildik” diye konuştu.  

‘Sahneyi, seyircimizi özledik’

 

Salcan, tüm sanatçıların büyük temsilleri, sahneyi ve seyirciyi özlediğini ifade ederek “Yeni sanat sezonu için çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Sanatçılarımız da hem sahneyi hem de o büyük seyircimizi özledi. Heyecanla bir sezonu planlıyoruz. Seyircilerimizde çok özlediler. Aşılama çalışmalarıyla birlikte seyircilerimizin de salonları doldurmalarını bekliyoruz. Sağlık Bakanlığı’nın kültür ve Turizm Bakanlığı’nın talimatları doğrultusunda başlayacağız. Belki ilk dönem yine tam kapasite alamayabiliriz ama bizde seyircilerimizi bekliyoruz” dedi.

Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü bünyesinde sanatçı, idari, teknik kadrolarda 315 kişi görev yapıyor. 

0 Yorum

Yorum Yap