SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 04:25
Ramazana Sayılı Günler Kaldı Görseli
GÜNDEM

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

 

Ramazana Sayılı Günler Kaldı

Ramazan ayına sayılı günler kaldı. Maneviyatın had safhaya çıkacağı bu mübarek ay için müminler sabırsız şekilde bekliyor.

Bu yıl Ramazan  Nisan ayına denk geliyor.2 Nisan günü başlayan oruç 1 Mayıs günü son bulacak.Ramazan ayının bu yıl ki teması “doğruluk” olarak belirlendi. Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Erbaş; Vahdet ve rahmet ayı ramazan, başta sadakat ve doğruluk olmak üzere yıpranan tüm değerleri onarmak için büyük bir imkan ve fırsat sunmaktadır." dedi.

İlk İftar 2 Nisan

Pandemi dolayısıyla 2 yıl boyunca Camilerde teravih namazı kılamayan vatandaşlar bu yıl Ramazan da yeniden camileri dolduracak. 2022 yılı Ramazan Ayının ilk teravih namazı 1 Nisan Cuma günü kılınacak. Ramazanın ilk orucu için 1 Nisan Cuma’yı 2 Nisan Cumartesi gününe bağlayan gece sahura kalkılacak. 2 Nisan akşamı ise  ilk iftar iftar yapılacak.

Ramazan Anlamı Ve Önemi

Manevi güzelliklerle dolu olan Ramazan ayı müminler için bir rahmet ve mağfiret mevsimidir. Bu kıymetli zaman dilimini ibadet ve iyiliklerle değerlendiren mümin ebedi mutluluğun kapısını açar. Cehennemden kurtuluş beratını alarak zaman ve mekân cennetine doğru yol alır.

Bir hadis-i şerifte şöyle buyurulmaktadır:

"Ramazan Ayı gelince, cennet kapıları açılır, cehennem kapıları kapanır ve şeytanlar zincire vurulurlar"

0 Yorum

Yorum Yap