• Samsun
  • Son Güncelleme 17:19
Nebiyan İçme Suyu İsale Hattına zarar verdiler Görseli
GÜNDEM

Nebiyan İçme Suyu Arıtma Tesisi’nin isale hattı bahçelerini sulamak isteyen kişilerce kırıldı. Bölgede su kesintisi meydana geldi.

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Nebiyan İçme Suyu Arıtma Tesisi geçen hafta Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir tarafından hizmete alındı.

 

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin 50 mahallenin temiz içme suyu ihtiyacını karşılayacağı Nebiyan İçme Suyu Arıtma Tesisi isale hattına bahçelerini sulamak isteyen kişilerce zarar verildi.

Bölgede meydana gelen su kesintisi nedeniyle Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından yazılı bir açıklama yapıldı.

SASKİ'den açıklama

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Nebiyan İçme Suyu Arıtma Tesisi’nden su temin edilen yaklaşık 50 mahalleden birisi olan İkizpınar Mahallesinde bulunan isale hattına bahçelerini sulamak isteyen kişilerce kırılarak zarar verilmiş ve kullanılamaz hale getirilmiştir.

Söz konusu hattın tamiratının şimdi yapılması durumunda tamirat için yapılması gereken su kesintisinden geniş bir bölgenin etkilenmesi ve Kurban Bayramı dolayısıyla kırsal alanda artan nüfusu da göz önünde bulundurarak boru hattı tamiratı bayram sonrasına bırakılmıştır.

Sorumsuz kişilerin sebebiyet verdiği boru hattı arızası tamiratının planlandığı zamana kadar İkizpınar ve Gazibeyli mahallelerimize zarar verilen boru hattından su verilemeyecektir.

Süreç boyunca İkizpınar ve Gazibeyli mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımızın su kesintisinden daha az etkilenmeleri için tankerle su takviyesi yapılacaktır.

İlgili vatandaşlarımızın bilgisine saygıyla sunulur.”

0 Yorum

Yorum Yap