• Samsun
  • Son Güncelleme 18:07
Kovid-19 hatırlatma dozu yaptırabilecekler Görseli
GÜNDEM

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Kovid-19 aşı uygulamaları ile ilgi yeni gelişmeyi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı. Bakan Koca, bugün itibariyle mRNA aşısı olmuş ve üzerinden 6 ay zaman geçmiş 18 yaş ve üzeri vatandaşların hatırlatma dozunu istedikleri aşı türünden olabileceklerini söyledi.
 

Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında online olarak toplandı. Toplantının ana gündem maddelerini risk grubundaki vatandaşların durumu, salgının seyri ve aşı programı oluşturdu. Bakan Koca, toplantı sonrasında yazılı açıklama yaptı.


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca

Bakan Koca, Kovid-19 vaka sayılarının yaş dağılımı ile vefatların yaş dağılımları dikkate alındığında son 1 ay içindeki vakaların yüzde 15’inin 60 yaş üzeri vatandaşlardan oluştuğu belirterek “Ancak, vefatların yüzde 84,8’i 60 yaş üzerindeki vatandaşlarımızdır. Büyüklerimizi koruma zorunluluğumuz halen devam ediyor. Gençler hastalığı daha hafif geçirseler de virüsü hastalığı ağır geçirebilecek kişilere taşıyabilmektedir.

Ayrıca Kovid-19 aşıların temel koruyucu etkisi, hastaneye yatışların ve ölümlerin engellenmesindedir. Büyüklerimizi korumak için gençlerimizin tedbirlere uyması hayati önem taşımaktadır” dedi.



Bakan Koca, aşıların 3 ila 6 ay arasında en çok koruyucu özellik gösterdiğinin söyleyerek “Bu bakımdan hatırlatma dozu aşılarının yapılması gerekmektedir. Daha önce 60 yaş üzeri vatandaşlarımız için hatırlatma dozu aşılarına başlanmıştı. Bugün yapılan değerlendirmede 18 yaş üzeri tüm vatandaşlarımız için hatırlatma dozu aşılamasının başlatılmasına karar verilmiştir” diye konuştu.

Bakan Koca, bugün itibariyle Kovid-19 mRNA aşısı olmuş ve üzerinden 6 ay zaman geçmiş 18 yaş ve üzeri vatandaşların hatırlatma dozunu istedikleri aşı türünden olabileceklerini söyledi.



Bakan Koca ayrıca, yerli aşı Turkovac’ın da kullanıma alınabilmesi için gereken 3 bin gönüllü sayısı için 2 bine ulaştıklarını belirterek bin gönüllüye daha ihtiyaç duyduklarını dile getirdi.

Bakan Koca, ayrıca “Okul çağındaki 8-16 yaş grubundaki çocuklarımızın toplam Kovid-19 vakalar içindeki oranı yaklaşık yüzde 10 seviyesinde düşüş göstermiştir” dedi.

0 Yorum

Yorum Yap