SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 05:24
Kovid-19 geçiren öğretmen yaşadıklarını anlattı Görseli
GÜNDEM

Samsun'da Kovid-19 geçiren sınıf öğretmeni Simiber Çakmak, yaşadığı o süreci anlattı. Nefes almak için çok mücadele ettiğini söyleyen 3 çocuk annesi kadın, "Eşime dedim ki çocuklara çok iyi bak, belki de bu son nefesimiz" ifadelerini kullandı.

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 hastalığına yakalanan ve gördüğü tedavi sonrası sağlığına kavuşanlar, yaşadıkları o süreci anlatarak uyarılarda bulunuyor. Hastalığa yakalandıktan sonraki süreçte neler yaşadığını anlatan evli ve 3 çocuk annesi sınıf öğretmeni 52 yaşındaki Simiiber Çakmak, şunları söyledi:
"Aile hekimi olan eşim Ali Çakmak'ın baş ağrısı ve ateş gibi belirtiler üzerine yaptırdığı Kovid-19 testi pozitif çıkınca ben de test yaptırdım. İlk test sonucum negatif çıktı. Bir süre sonra koku ve tat hissi kaybı yaşayınca tekrar test yaptırdım. Bu kez sonuç pozitif çıktı. İk başlarda evde tedavi görüyordum. Eşim Ali Çakmak iyileşti. Ancak ben, 10 gün sonra sağlık durumumun ağırlaşması üzerine hastaneye kaldırıldım. Evde bulunduğum süre içinde sağlığım elverdiğince çevrim içi derslerime de devam ettim..Hastanede uzun süre ateşim düşürülemeyince ciğerlerimde de virüsün büyük oranda tutulum yapması nedeniyle nefes darlığı yaşadım" dedi.
Nefes Alabilmek İçin Çok Mücadele Ettim
24 yıllık eğitimci olan Simiber Çakmak, zor bir süreç yaşadığını belirterek şunları söyledi:
"Hastanede 10 gün boyunca ateşim 40.6 idi. Titriyorsunuz, her türlü ilacı kullanıyorsunuz... Bir hafta içinde 4 kilo verdim, perişan oldum. O anlarda çocuklarımla daha çok zaman geçirebilirdim dedim. Bir nefes daha alabilmek için o kadar çok mücadele ediyorsunuz ki... Kalkamıyorsunuz, dönemiyorsunuz, artık tırnaklarınız morarıyor. Eşim sürekli kalp atışlarımı, nabzımı, nefesimi kontrol etti. Artık ne kadar daha nefes alabileceğinizi düşünüyorsunuz. Belki son nefesiniz. Eşim çırpınıyor ama hiçbir şey yapamıyor. Çocuklar evde perişan. Eşime dedim ki çocuklara çok iyi bak, belki de bu son nefesimiz."

24 yıllık öğretmen olan 3 çocuk annesi Simiber Çakmak
Rehavete Kapılmadan Herkes Kurallara Uysun
Çakmak, yoğun bakım yattığı sırada tedavi gören 8 kişiden kendisi de dahil 4 kişinin sağlığına kavuştuğunu, diğer 4 kişinin ise hayatını kaybettiğini aktararak, herkesin rehavete kapılmadan kurallara uymasını istedi. Ali Çakmak da hastalık nedeniyle büyük çaresizlik duygusu yaşadıklarının altını çizerek, "Eşim, 'Artık çocuklarımla helalleşsem mi?' demeye başlayınca, ben bir yandan korkuyorum ama bir yanda da ona hissettirmemeye çalışıyorum. Çok şükür, sonunda şifa ile sonuçlandı" diye konuştu.

0 Yorum

Yorum Yap