SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 01:57
Kira artışına yüzde 25 sınırlaması Meclis’ten geçti Görseli
GÜNDEM

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Konut kiralarında artışa yüzde 25 sınırlaması getiren düzenleme, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen Avukatlık Yasası’na eklendi. Düzenleme, yasanın yürürlüğe girdiği tarih ve daha sonraki tarihlerde yapılan kira sözleşmelerini kapsayacak ve 1 Temmuz 2023’e kadar geçerli olacak.

İktidarın bir süredir üzerinde çalıştığı kira artışlarına sınırlama getiren düzenleme ile ilgili bugün Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın açıklamalarının ardından, AKP düzenlemeyi hızla Genel Kurul gündemine getirdi. AKP ve MHP milletvekillerinin imzasıyla, Genel Kurul’da görüşülen Avukatlık Yasası’na madde eklenmesi için verdiği önerge kabul edildi. Kiraların 1 Temmuz 2023’e kadar yüzde 25’le sınırlanmasına ilişkin önerge şöyle:

 Görseli Karadeniz gazında yeni gelişme

“Konut kiraları bakımından, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih ila (bu tarih dahil) 1-7-2023 tarihleri arasında yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmalar, bir önceki kira yılına ait kira bedelinin yüzde 25’ini geçmemek koşuluyla geçerlidir. Bir önceki kira yılının tüketici fiyat endeksindeki 12 aylık ortalamalara göre değişim oranının yüzde 25’in altında kalması halinde, değişim oranı geçerlidir. Bu kural, 1 yıldan daha uzun süreli kira sözleşmelerinde de uygulanır. Bu oranları geçecek şekilde yapılan sözleşmeler, fazla miktar yönünden geçersizdir. Bu fıkra hükmü, 344’üncü maddenin ikinci fırkası uyarınca hakim tarafından verilecek kararlar bakımından da uygulanır.”

 

0 Yorum

Yorum Yap