• Samsun
  • Son Güncelleme 17:24
Kaktüsleri tek bir amaç için yetiştiriyor Görseli
GÜNDEM

Samsun’da yaşayan Serpil Uzun, lösemi hastalarının tedavisi için kaktüs yetiştirip satıyor. Elde ettiği geliri onların tedavisi için kullanan Serpil Uzun, “Burası Çocuk, çiçek, yaşam bahçesi” dedi.

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun’un 19 Mayıs ilçesinde yaşayan Serpil Uzun, emekli olduktan sonra “Çocuk, çiçek, yaşam bahçesi’ kurdu. Burada kaktüs yetiştiren Serpil Uzun, elde edilen geliri de lösemili çocukların tedavisi için harcıyor.

Lösemili çocuklar için kaktüs yetiştiriyor

Emekli olduktan sonra sosyal sorumluluk projelerinde yer aldığını sonra da böyle bir yer açmak istediğini anlatan Serpil Uzun, lösemi hastası çocukları ve ailelerini görünce çok etkilendiğini belirterek şunları söyledi:
“Onların hayata bağlılıkları, yaşama azimleri beni çok etkiledi. Kaktüslerin de yaşama azmi var. Çok zor koşullarda bile yaşayabiliyor, hayata direniyorlar. Lösemili çocuklar da hastalıkları süresince hep pozitif olarak yaşamaya tutunmaya çalışıyor, yaşam mücadelesi veriyor. Bu nedenle lösemi ve kan hastalıklı çocuklar için kaktüs yetiştiriyorum."



Ailesine ait arazide yaklaşık 200 çeşit kaktüsten binlerce yetiştirdiğini ifade eden Serpil Uzun, "Dikenleri nedeniyle insanların uzak durmaya çalıştığı kaktüsleri anlamak çok önemli. Onların da kendi içlerinde bir dünyası, hayatta kalma çabası var. Tıpkı hasta çocuklar gibi. Burada yetiştirdiğim çiçekleri aileme ait iki farklı işletmede kurduğum tezgahlarda satıyorum. Elde ettiğim kazancı lösemili ve kan hastalıklı çocukların ihtiyaçları için kullanıyorum. Bazen çocuklar da buraya gelip kaktüslerle ilgileniyor, eğleniyor. Çok farklı bir yer burası. Her yardım ettiğim ama hayata tutunamayan çocuk için özel çiçekler yetiştiriyor, saksılarına çocukların adlarını yazıyorum” diye konuştu.

 

0 Yorum

Yorum Yap