• Samsun
  • Son Güncelleme 20:49
İşte zamlı maaşlar Görseli
GÜNDEM

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı yüzde 25’lik zam oranı ile birlikte en düşük memur maaşı 11 bin 381 lira, memur emeklisi aylığı 7 bin 597 lira ve en düşük emekli aylığı 4 bin 375 lira oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memur ve emekli maaşlarının zam oranını açıklamasının ardından en düşük memur, memur emeklisi ve emekli aylıkları da netleşti.  6 aylık enflasyon farkı dahil oluşan yüzde 16,4’lük zam oranı yüzde 25’e yükseltildi.

Buna göre, en düşük memur maaşı 11 bin 381 lira, memur emeklisi aylığı 7 bin 597 lira ve en düşük emekli aylığı 4 bin 375 lira oldu.

Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık aylarını kapsayan 6 aylık dönemde enflasyon farkı yüzde 16,39 olmuştu. Söz konusu maaşlar hesaplanırken, memur ve memur emeklilerinin bir önceki 6 aylık dönemde aldığı toplu sözleşmeden doğan artış 6 aylık enflasyondan çıkarılıyor ve yeni alınacak zam oranı ekleniyor.

Bunun yeni dönemde rakamsal olarak memur ve memur emeklisinin alacağı artış oranı ortaya çıkarılıyor. Memurlar toplu sözleşme gereğince Ocak ayında yüzde 8 zam alıyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise yüzde 7 alıyor.

0 Yorum

Yorum Yap