• Samsun
  • Son Güncelleme 22:15
Instagram Facebook ve Whatsapp neden çöktü? Görseli
GÜNDEM

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Instagram, Facebook ve  Whatsapp’ta yaşanan erişim sonrası açıklamalar peş peşe geldi. Haftaya hayal edebileceklerinden çok daha kötü bir başlangıç yapan sosyal medya platformlarının neden çöktükleri merak ediliyor.

Instagram, Facebook, Whatsapp’a dünya genelinde yaşanan erişim sorunu, her üç sosyal medya platformunu çatısında barındıran Facebook'un New York borsasında işlem gören hisselerini olumsuz etkiledi. Facebook CEO'su Mark Zuckerberg haftaya  hayal edebileceğinden çok daha kötü bir başlangıç ​​yaptı.

İnstagram, Facebook ve Whatsapp

Bu hafta şirketle ilgili kongre oturumları öncesinde, Facebook çalışanı ve ihbarcı olan Frances Haugen, dünyanın en büyük sosyal medya platformunun, demokratik istikrar ve sivil söylemden her şeyin pahasına karları kamu yararına önceliklendirdiğini gösteren şirket içi belgeleri sızdırdı.

Facebook'ta dolaşan yanlış bilgileri ele almak için 2019'da işe alınan Haugen, belgeleri geçen ay kendileri hakkında bir dizi makale yayınlayan The Wall Street Journal ile paylaştı. Haugen çıktığı bir programda, "Facebook'ta tekrar tekrar gördüğüm şey, halk için neyin iyi olduğu ile Facebook için neyin iyi olduğu arasında çıkar çatışmaları olduğuydu. Facebook daha fazla para kazanmak gibi kendi çıkarları için optimize etmeyi seçti" dedi.

instagram

Konuyla ilgili ilk açıklama da geldi.

Facebook'un altyapı direktörü Santosh Janardhan şirketin sitesi üzerinden yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Kesinti hatalı bir konfigürasyondan kaynaklandı. Sorun aynı zamanda şirketin operasyonlarında kullandığı sistemleri kullanılamaz hale getirmesi de çözümü zorlaştırdı.

Platformlarımızda bugün yaşanan kesintiden dolayı tüm dünyada bize güvenen kişi ve şirketlerden özür dileriz.  Bu süreçte kullanıcı bilgilerinin çalındığına dair bir delil bulunmadı. Bu yöndeki haberler yalan.”

Facebook, WhatsApp ve Instagram'a Türkiye saatiyle 18.40'tan sonra yaklaşık 6 saat boyunca dünya genelinde erişim sorunu yaşanmıştı.

0 Yorum

Yorum Yap