SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 04:43
Facebook kullanıcılarının verileri çalındı mı? Görseli
GÜNDEM

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Facebook, instagram ve whatsapp’ın çökmesinin ardından ortaya atılan iddialar kullanıcıları endişelendiriyor. Veriler çalındı mı? Anonymous açıklama yaptı.

Facebook, instagram ve whatsapp’ta yaşanan yaklaşım 7 saatlik erişim sorunu çözüldü. Ancak tartışmalar bitmedi.

Milyarlarca kullanıcısı olan sosyal medya platformlarında yaşanan bu sorun kullanıcıları da endişelendiriyor. Ortaya atılan iddialar dikkat çekici.

1.5 milyar Facebook kullanıcısının verilerinin çalındığına dair iddialar üzerine ünlü hacker grubu Anonymous açıklama yaptı.

İlginizi çekebilir
Sosyal medya platformları neden çöktü. İşte ilk açıklama

Anonymous iddiaları yalanladı!

Bu iddialarla birlikte gittikçe büyüyen komplo teorilerine, sabah saatlerinde Anonymous tarafından açıklama geldi. Dünyanın en büyük hacker topluluğu olarak bilinen grup, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda iddiaların aslını yansıtmadığını ifade etti.

Kullanıcıların sırf tık uğruna bu tarz komplo teorileri oluşturduğuna dikkat çeken hacker grubu şöyle dedi:

facebook

Facebook kesintisi ile ilgimiz yok

“Facebook kesintisi sırasında, Facebook’un saldırıya uğradığı ve 1.5 milyar kullanıcının verilerinin sızdırıldığı manşetlerini okumuş olabilirsiniz. Bu bilgi yanlıştır, insanlar tık alabilmek için sansasyonel başlıklar oluşturarak kesintiden yararlandı.

Gerçekte olan şu: Birisi 1,5 milyar kullanıcının genel bilgilerini indirmek için bir web kazıyıcı kullandı. Bunların tümü Facebook ile paylaşmayı seçtiğiniz herkese açık bilgilerdir ve herkes bu bilgileri görebilir.”

0 Yorum

Yorum Yap