SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 00:25
Evde 5 kişi, çatıda 20 leylek yaşıyor Görseli
GÜNDEM

Samsun'un Alaçam ilçesinde 3 katlı bir apartmanın çatısında 6 leylek yuvası bulunuyor. 20 leylek bulunan çatının altında ise 5 kişilik Demirtaş ailesi yaşıyor.

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Alaçam ilçesi Yukarıelma Mahallesi'nde bulunan 3 katlı apartman, çatısında yer alan 6 leylek yuvası ile dikkat çekiyor. Leylekler ağaçların yanı sıra, elektrik direkleri ve evlerin çatılarına da yuvalarını kuruyor ancak 6 leylek ailesinin aynı çatıda yuva yapmasının ise sık rastlanan bir durum olmadığı belirtildi.
 



20 yıldır aynı çatıya yuva kuruyorlar
Metin Demirtaş’a (60) ait apartmanın çatısında 6 yuvada yaklaşık 20 leylek bulunurken binada ise 2 dairede toplam 5 kişi yaşıyor. Samsun- Sinop Karayolu kenarında bulunan evin çatısındaki yuvalarda bulunan leylekleri görenler ise şaşkınlığını gizleyemiyor. Çiftçilik yapan Demirtaş, ise 20 yıldır leyleklerin gelip evinin çatısına 6-7 yuva yaptıklarını dile getirdi.



‘Kızılırmak Deltası’nda bin leylek çifti bulunuyor’
Samsun'da, 19 Mayıs, Bafra ve Alaçam ilçeleri sınırlarında bulunan 56 bin hektar alana sahip UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ndeki Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti ise Türkiye'de en yoğun üreyen leylek popülasyonunun olduğu yer olma özelliğine sahip. Yaklaşık bin leylek çiftinin bulunduğu deltanın çevresinde de birçok leylek yuvası yer alıyor.

 

0 Yorum

Yorum Yap