SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 05:51
Düzce'de 5.9 büyüklüğünde deprem! Görseli
GÜNDEM

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Düzce'nin Gölyaka ilçesinde saat 04.08'de İstanbul ve Ankara'da da hissedilen 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Deprem başta İstanbul olmak üzere Bolu, Ankara, Eskişehir, Kütahya, Bursa, Kocaeli, Edirne, Çankırı, Zonguldak, Sakarya illeri ve ilçelerinde hissedildi.

Depreme ilişkin CNN Türk canlı yayınında açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Soylu, "Şu ana kadar Gölyaka'da tarafımıza ulaşmış bir can kaybı yok. Taramalar yapıldı, olumsuz bir bilgi henüz yok. Artçılar devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Depremin ardından Düzce'ye giden Bakan Soylu, 70'in üzerinde artçı depremin meydana geldiğini söyledi. AFAD, deprem sonrası meydana gelen elektrik kesintisinin kontrol amaçlı olduğunu belirtti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, panik ve yüksekten atlama sebebiyle Düzce’de 1’i ağır 32, İstanbul’da 1, Bolu’da 1, Zonguldak’ta 1 kişi olmak üzere toplam 35 yaralı olduğunu duyurdu.

DEPREM BİR ÇOK İLDE HİSSEDİLDİ

Gölyaka ilçesindeki depremin 6,81 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi. Deprem, İstanbul, Bolu, Ankara, Eskişehir, Kütahya, Bursa, Kocaeli, Edirne, Çankırı, Zonguldak, Sakarya illeri ve ilçelerinde hissedildi.

ART ARDA ARTÇI DEPREMLER

Saat 04.08’de 5.9 büyüklüğünde meydana gelen depremden sonra Düzce’nin Çilimli ilçesinde saat 04.30’da 4.7 büyüklüğünde, 8.52 derinliğinde bir deprem daha meydana geldi. Bunun ardından AFAD’dan yapılan bir diğer açıklamada, "Düzce ilimizin Gölyaka ilçesindeki 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından, an itibarıyla 18 artçı deprem meydana gelmiştir. Bölgede kontrol amaçlı enerji kesintileri uygulanmaktadır. Vatandaşlarımızın paniğe kapılmamasını önemle rica ederiz" denildi.

düzce

0 Yorum

Yorum Yap