SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 15:47
Cumhurbaşkanı Erdoğan : Yeniden ayağa kalkacağız Görseli
GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sel felaketinin yaşandığı Kastamonu'nun Bozkurt ilçesine gitti. Burada bir konuşma yapan Erdoğan, "Afet bölgesinde vatandaşlarımız için devlet olarak ne gerekiyorsa yapacağız. Adımlarımızı atacağız. Yeniden ayağa kalkacağız" dedi.

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sel bölgesi Kastamonu'ya gitti.

Burada bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

"4 bin 760 personel, 19 helikopter, 1 İHA, 66 ambulans, 41 UMKE, 630 hizmet aracı, 437 iş makinası ve pek çok araç gereç sahada faaliyet gösteriyor. Gözlerimiz yaşlı olarak sepetin ieçrisinde o yeni doğmuş yavrunun kurtuluşu gözlerimiz yaşarttı. Demek ki bizim böyle görevli arakdaşlarımız var. Selden etkilenen Ayancık Devlet Hastanesi'ndeki hastalarımız başka hastanelere nakledilmiştir. Bugüne kadar depremden sele yangına akdar yaşadığımız her hadisede Türkyie'de hiç kimsenin sahipsiz olmadığını dosta düşmana gösterdik. Selden etkilenen bölge Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi ilan edildi.

Hayatını kaybeden insanlarımızı geri getiremeyiz ama devletimiz onun dışındaki her türlü kaybı telafi edecek güce, imkana, kararlılığa sahiptir.

Şunu çok açık, net söylüyorum, Allah'ın izniyle bu afetleri de aşacağız. Ne gerekiyorsa devlet olarak elimizden geleni süratle yapıp, küllerimizden inşallah yeniden ayağa kalkacağız.

Hayatını kaybeden insanlarımızı geri getiremeyiz ama devletimiz onun dışındaki her türlü kaybı telafi edecek güce, imkana, kararlılığa sahiptir. Yıkılanın yerine daha iyisini yaparak, yananın yerine daha fazlasını dikerek, eksilenin yerine daha çoğunu koyarak yolumuza devam ediyoruz.

Şu anda karayollarımız çalışmaktadır. Elektrik kesintisi olan yerlerde bir an önce enerji akışı sağlamak için çalışmalar sürüyor. Su kesintisi yapılan yerlerdeki altyapı onarım çalışmaları da hemen başlamıştır. Haberleşmenin kesintisiz sürmesi için gerekli mobil istasyonlar ihtiyaç duyulan evlere ulaştırılmıştır. Hasar tespit çalışmaları 3 ilimizde 120 ayrı ekiple sürmektedir.

Hayatını kaybeden insanlarımızı geri getiremeyiz. Ama devletimiz onun dışındaki her türlü kaybı telafi edecek imkana sahiptir, bundan endişeniz olmasın. Bugüne kadar yaşamış olduğumuz her hadisede Türkiye'de hiç kimsenin sahipsiz olmadığını dosta düşmana gösterdik.

Felaketler ülkelerin ve milletlerin birlik, paylaşma hasletlerinin öne çıktığı dönemlerdir. Bu işin siyaseti olmaz. Ama bakıyorum ki bazı kanallarda siyasetle uzaktan yakından alakası olmayan tipler çıkıyor. İleri geri konuşuyorlar. Bu konuda bir gramlık iş üretememiş olanlar ileri geri konuşuyorlar. Biz işimize bakacağız. Onların bu şekilde yaklaşımı bizi üzmez. Bizi üzen nedir biliyor musunuz? Böyle bir zamanda bir olmamız lazım. ama onlar hala gelip de Erdoğan'a nasıl vurayım da ona yara vurayım. Yara veremezsiniz.

Ülkemizi gerçekten çok parlak bir geleceğin beklediğine inanıyoruz. 19 yılda bu ülkeye her alanda kazandırdığımız sağlam altyapının üzerinde güçlü ve büyük Türkiye'nin inşası için her zamankinden daha ok çalışıyoruz. Ormanlarımız yandı, bitmedi ki şimdi 19 senede biz bu ülkede 5.5 milyar fidan değil ha ağaç diktik. Nasıl diktiysek gene dikeceğiz. ve küllerimizden ayağa kalkacağız. Bu işi de biz başaracağız. Ne yangın ne sel bölgelerine giderler, rahat rahat oturdukları yerden gazel okurlar."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 11 Ağustos'ta Batı Karadeniz bölgesinde etkili olan aşırı yağış sonucu Bartın, Kastamonu ve Sinop'ta meydana gelen sel ve su baskınları sonrası incelemelerde bulunmak üzere geldiği Kastamonu'nun Bozkurt ilçesindeki Yeni Camisi'ne geçti.

 Görseli Sel nedeniyle Kastamonu'da 25, Sinop'ta 2 kişi hayatını kaybetti
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, sel nedeniyle Kastamonu'da 25, Sinop'ta 2 kişinin hayatını kaybettiğini, Bartın'da kaybolan bir kişiyi arama çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Burada cuma namazını kılan Erdoğan’a, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun eşlik etti.

0 Yorum

Yorum Yap