SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 21:58
Cümbüş çalıp, türkü söyleyerek teşekkür etti Görseli
GÜNDEM

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Cümbüş çalarak evde bakım hizmeti aldığı görevlilere teşekkür etti.

Samsun’un İlkadım ilçesinde yaşayan 79 yaşındaki Sabriye Kolukısa, evde sağlık hizmeti alıyor. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ekiplerinin periyodik olarak ziyaret ettiği yaşlı kadın, sürpriz yaparak teşekkür etti.

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Evde Bakım ve Sağlık Hizmetleri Birimi’nde görevli doktor ve hemşire, yüksek tansiyon ve şeker hastası Sabriye Kolukısa’yı evinde muayene etti. Tansiyon ve şeker ölçümü yaptı. Kullandığı ilaçları kontrol ederek dozunu ayarladı.

cümbüş
Sabriye Kolukısa, 'Çarşambayı Sel Aldı' türküsünü seslendirdi.

Sağlık kontrolünün ardından doktor ve hemşireye teşekkür etmek isteyen Sabriye Kolukısa, yıllardır çaldığı cümbüşünü eline alarak türkü söyledi. Ekiplere mini bir konser verip, Samsun’un sevilen türküsü ‘Çarşamba’yı Sel Aldı’yı seslendirdi. Verilen hizmet nedeniyle dua etti.

Öte yandan Sosyal sorumluluk projeleriyle hayatı kolaylaştıran Samsun Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaçlarını tek başına karşılayamayan 65 yaş ve üstü yaşlı, engelli ve dar gelirli vatandaşlara yönelik desteklerini sürdürüyor. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı koordinasyonuyla 17 ilçeye evde bakım ve sağlık hizmeti götüren belediye, yardım talebinde bulunan vatandaşlarını yalnız bırakmıyor.

cümbüş

17 ilçede toplamda 1100 engelli ve yaşlıyı haftalık ve aylık periyotlarla evlerinde ziyaret eden ekipler, görevlerini titizlikle yerine getiriyor. Evde sağlık hizmetine ihtiyaç duyan hastaları belirli periyotlarla evlerinde ziyaret eden doktor ve hemşireler, genel kontrollerini yapıp ilaçlı tedavi sürecini takip ediyor.

0 Yorum

Yorum Yap