• Samsun
  • Son Güncelleme 22:27
Bu yıl Camilerde Teravih Namazı Kılınacak mı? Görseli
GÜNDEM

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Pandemi dolayısıyla Ramazan da camilere hasret kalan islam alemi bu yıl ramazan da teravih namazlarında yeniden camileri dolduracak. Peki ilk teravih ne zaman, hangi güne denk geliyor?

İLK TERAVİH NE ZAMAN KILINACAK 2022?

2022 yılı Ramazan Ayının ilk teravih namazı 1 Nisan Cuma günü kılınacak. Ramazanın ilk orucu için 1 Nisan Cuma’yı 2 Nisan Cumartesi gününe bağlayan gece sahura kalkılacak. 2 Nisan akşamı ise iftar yapılacak.

Teravih namazı, Ramazan ayı içinde arife gününde başlayıp Ramazan'ın son gününün gecesine kadar devam eden ve 20 rekat olarak kılınan nafile bir namazdır.

Hz. Peygamber, “Kim inanarak ve sevabını Allah’tan bekleyerek Ramazan namazını (Teravih) kılarsa, onun geçmiş günahları bağışlanır.” (Buhârî, Salâtü’t-Teravih, 1; Müslim, Salâtü’l-Müsâfirîn, 173) buyurarak teravih namazına teşvik etmiştir.

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklama da “ Salgın hastalık sürecinde iki yıl aradan sonra camilerimizde cemaatle ilk defa teravih namazı kılınacaktır. Cami görevlilerimizin milletimizin manevi hayatına rehberlik edeceği bu hayırlı hizmete büyük bir heyecan ve samimiyetle hazırlanmaları hem gönülleri hem de mabetleri bu mübarek ayla buluşturmak için hazırlıkları tamamlamaları büyük önem arz etmektedir.” denildi

 

0 Yorum

Yorum Yap