SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 09:12
Başkan Demir'den EDS cevabı : Bu bizim sistemimiz değil Görseli
GÜNDEM

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, bazı kesimlerin bilerek ya da bilmeyerek oluşturduğu Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) algısına cevap verdi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, SBB TV YouTube kanalında yayınlanan ve yakında hizmete girecek olan ALO 153 Kent Yönetim Merkezi’nde gerçekleştirilen  “Hedeflerimiz Yolunda” programında Neşe Kadan’ın konuğu oldu.

Başkan Demir, Akıllı Şehir Trafik Güvenliği başta olmak üzere ulaşımda yapılan projelere değindi.

EDS

Akıllı Şehir Trafik Güvenliği Projesi kapsamında trafikte ön görülen rahatlamanın yüzde 54 civarında olduğunu belirten Başkan Demir, “Ama bugün geldiğimiz noktada elde edilen veriler bu projeyle Samsun’da trafiğin yüzde 84 oranında rahatladığını görüyoruz.

Bu çok önemli proje. Bunu Samsun’a kazandırdık. Büyükşehir’e ait bütün yollara bu projeyi yaygınlaştıracağız. Şu anda 100 kavşağın geometrisini değiştirdik. 66 kavşağı da adaptif hale getirdik. İhtiyaca göre tüm kavşaklarda bunu yaygınlaştıracağız” dedi.

 Görseli Akdağ Kayak Merkezi'nde kış hazırlığı

“SAMSUN’DA TRAFİK 4 KAT DAHA GÜVENLİ HALE GELDİ”

Bu projenin en önemli hedeflerinden birinin de güvenlik olduğunu vurgulayan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir SBB TV YouTube kanalında yaptığı açıklamada,  “Emniyet kayıtlarına baktığımızda bizim beklediğimizin çok üzerinde, 4 kat daha güvenli hale geldi.

Samsun’da istiyoruz ki; tüm vatandaşlarımız açısından trafiği en güvenli hale getirmeyi arzuluyoruz.

Şu anda bu uygulamayla ilave edeceğimiz alanlarla Samsun’daki insanlarımızın can güvenliğini Türkiye’de en iyi noktaya yerleştirmeyi hedefliyoruz.

Artık bize anlatılan Avrupa’daki trafik güvenliği sisteminin ötesine geçen bir uygulamayı Samsun’a kazandırmış olacağız” ifadelerini kullandı.

Mustafa Demir

EDS BİZE AİT BİR SİSTEM DEĞİL

Bazı kesimler tarafından bilerek ya da bilmeyerek oluşturulan EDS algısına da değinen Başkan Mustafa Demir şunları söyledi:

“EDS bize ait bir sistem değil. Tamamen Emniyet Müdürlüğümüzün yönetiminde olan bir sistem. Bizim akıllı kavşaklarda ekstra radar, hız ölçümü gibi bir sistem olmayacak. İçişleri Bakanlığında projeyi onaylatırken bu konuda anlaştık.

Ayrıca Atatürk Bulvarı’nda hız koridorları oluşacak. Emniyet Müdürlüğümüzle yeni görüştük. Atatürk Bulvarı’nda hız limiti 70 kilometreden 82 kilometreye çıkacak. Recep Tayyip Erdoğan Bulvarındaki Kavşağı da bu sisteme dahil ettiğimizde orada da şu an 70 kilometre olan hız sınırını 82 kilometreye çıkaracağız.

Böylece anlık radarlarda kalkmış oluyor. Bu sistem kurallara uyan hiçbir vatandaşımıza dezavantaj oluşturmuyor. Aksine avantaj oluşturuyor. Yani kırmızı ışıkta geçen bir sürücüye ceza yazılmasın mı? Ya da trafiği tehlikeye düşürecek şekilde hatalı parklanma yapanlara ceza verilmesin mi?”

0 Yorum

Yorum Yap