SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 09:12
Bakan Varank : Festival ateşi gelecek yıl Samsun’dan tutuşturulacak Görseli
GÜNDEM

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Bakan Mustafa Varank, gelecek yıl Samsun’da yapılacak TEKNOFEST’e katılacak çocukların geleceğin başarılı astronot ve mühendisleri olacağına inandığını söyledi.

Türkiye'nin ilk ve tek Havacılık, Uzay ve Teknoloji festivali TEKNOFEST, 2022 yılında Samsun’da gerçekleştirilecek. İstanbul’da düzenlenen festivalin son günü yapılan açıklama ile Samsun’da gerçekleştirileceğinin duyurulması üzerine büyük bir coşku yaşandı.

Bakan Mustafa Varank
Selçuk Bayraktar, gelecek yıl TEKNOFEST'in Samsun'da yapılacağını açıkladı.

TEKNOFEST’in 5. ve Anadolu turnesinin ikincisinin 2022’de Samsun’da düzenleneceği açıklanmasının ardından SBB TV ve Samsun Şehir Gazetesi mikrofonlarına konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, festival ateşini gelecek yıl Samsun’dan tutuşturacak olmaktan memnuniyet duyduklarını söyledi.

Bakan Varank : Samsun bizi en iyi şekilde ağırlayacak

TEKNOFEST’in Samsun’a hayırlı olmasını dileyen Bakan Mustafa Varank, “Dünya’nın 1 numaralı uzay, havacılık ve teknoloji festivali TEKNOFEST, biliyorsunuz tüm Türkiye’de çocuklarımızın, gençlerimizin gönlünde teknoloji ateşini tutuşturmak için düzenlediğimiz bir organizasyon.

Bakan Mustafa Varank
Bakan Varank, Samsun'un en güzel şekilde organizasyona ev sahipliği yapacağını söyledi.

İnşallah önümüzdeki sene TEKNOFEST, Samsun’dan başlayacak Karadeniz TEKNOFEST olacak. Samsun’un bizi en iyi şekilde ağırlayacağından eminiz. Oradaki çocuklarımız ve gençlerimiz de teknolojiyle hemhal olacaklar.

TEKNOFEST’e katılacak Samsunlu ve Karadenizli çocuklarımızın gelecekte Türkiye’nin en başarılı, mühendisleri, astronotları, teknisyenleri olacağını biliyoruz. Bu ateşi Samsun’dan tutuşturmaktan gerçekten memnunuz” dedi. 

Bayraktar : Samsun’a hayırlı olsun

Festivalin ikinci büyük Anadolu organizasyonun Samsun’da düzenlenmesiyle ilgili değerlendirmede bulunan T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, “TEKNOFEST hem Samsun’a hem de dokunacağı tüm Karadeniz illerine hayırlı olsun. İstanbul’dan çok daha büyük coşkuyla kutlanacağını öngörüyorum” ifadelerini kullandı.

Bakan Mustafa Varank
T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı  Bayraktar, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Nihat Soğuk'u tebrik etti

Çiğdem Karaaslan : Samsun büyük başlangıçların şehri

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ise, “TEKNOFEST İstanbul dışında Anadolu’da sadece geçen yıl Gaziantep’te yapılmıştı. İkincisi ise şehrimizde Samsun’da yapılacak. Hakikaten bizim için büyük bir mutluluk. Samsun, büyük başlangıçların, büyük organizasyonların şehridir.

2022 TEKNOFEST’in, gençliğin şehri Samsun’da gerçekleşecek olması hepimiz için çok büyük bir mutluluk vesilesi. Şehir olarak güçlü altyapımız ve tesislerimizle, en önemlisi de misafirperverliğimizle yüzbinlerce, milyonlarca katılımcıya kapımızı açacağız. Uluslararası organizasyonda şehrimiz için çok önemli tarihi anları hep birlikte yaşayacağız” diye konuştu.

Vali Dağlı : Büyük bir coşku içindeyiz

Samsun Valisi Zülkif Dağlı da şunları söyledi:

“Bugün çok büyük coşku içindeyiz. Biz de bayrağı devraldık. Şuan itibariyle hazırlıklarımıza başladık. Hemen koordinasyon kurulu oluşturuyoruz. Valiliğimiz bünyesinde Büyükşehir Belediyemiz, üniversitelerimiz, iş dünyamızla birlikte güzel bir koordinasyon oluşturacağız.

İnşallah bunu Samsun olarak tüm yerel yönetimlerimizle, belediyelerimizle, tüm yerel aktörlerimizle, siyasi temsilcilerimizle, halkımızla birlikte yüzümüzün akıyla gerçekleşecek. Bunu sözünü veriyoruz.”

Festivale Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Nihat Soğuk, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın da katılarak TEKNOFEST’in gelecek yıl Samsun’da düzenlenecek olmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

0 Yorum

Yorum Yap