SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 05:49
Bakan Varank: Büyükşehir kökten çözüm üretiyor Görseli
GÜNDEM

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Samsun'a defalarca geldim. Her gelişimde Samsun'un müthiş gelişimini görmekten oldukça mutluluk duyuyorum. Büyükşehir Belediyemiz otopark projeleri ile görüyoruz ki, soruna kökten çözüm üretiyor” dedi.

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Havza Mekanik Otopark İnşaatı Temel Atma Töreni için sabah saatlerinde Samsun’a geldi. Temel atma töreninde konuşan Bakan Varank, ana muhalefeti eleştirirken Samsun’a da müjdeler verdi.

Temel atma töreninde konuşan ve CHP’nin vatandaşların gözünü boyayacak işlere imza attığını dile getiren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Her gelişimde Samsun’un daha da geliştiğini görmekten büyük memnuniyet duydum. Ancak biz yaptığımız bunca yatırımı bile, vatan söz konusu olduğunda gerisini teferruat olarak gören vatanperver Samsunlu kardeşlerimiz için yeterli görmüyoruz. Sizler 1919’da yedi düvelin karşısına dikilip Milli Mücadele'ye nasıl sahip çıktıysanız, bugün de kıtaları aşan Türkiye düşmanlığına karşı Sayın Cumhurbaşkanımızın yanındasınız.

Bu yüzden biz de Samsun’u hak ettiği yatırımlara ve layık olduğu hizmetlere kavuşturmak için gece-gündüz çalışıyoruz. Bizim hizmet anlayışımızda göz boyama yoktur. Eğer yerin altına hizmet yapmamız gerekiyorsa bizim belediyelerimiz yerin altına da hizmet eder. Yeter ki vatandaşlarımızın problemleri çözülsün. CHP’de bunu göremezsiniz. CHP sadece vatandaşın gözünü boyayacak işlere imza atar ve onları bir manada kandırmaya çalışır. Biz hizmet anlayışımızda vatandaşlarımızın sıkıntılarını çözmeye çalışıyoruz.

Bugün burada, Büyükşehir Belediyemizin Samsun’a yakışan yeni hizmeti Havza Mekanik Otopark İnşaatı Temel Atma Töreni için bir araya geldik. Biliyorsunuz bilhassa büyük şehirlerimizde yoğun nüfus sebebiyle, il ve ilçe merkezlerinde otopark büyük bir problem oluşturuyor. Yollar, park yeri eksikliği sebebiyle otopark olarak kullanılıyor. Tabii bu durum, ulaşım ağında tıkanıklıklara ve darboğazlara sebep oluyor. Büyükşehir Belediyemiz otopark projeleriyle bu sorunların üstesinden gelmeye başladı bile. 5 bin m2’lik inşaat tamamlandığında, Samsun Havza Otoparkı 340 araca ev sahipliği yapacak.

Yaklaşık maliyeti 52 milyon lira olan bu projede gasilhane, otopark ve minibüs deposu bir arada yer alacak. Otopark yapısı konvansiyonel ve mekanik otopark çözümlerini bir arada barındırıyor. Şu ana kadar projenin yüzde 28’i tamamlandı. İnşallah 1 sene sonra kurdelesini kesip vatandaşlarımızın hizmetine açacağız. Ben bu vesileyle Havza Mekanik Otoparkı’nın Samsunlu hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

 

 

0 Yorum

Yorum Yap