SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 09:36
Ayancık’ta yaşanan sele ilişkin iddialara Ayhan Ergün’den yanıt Görseli
GÜNDEM

Ayancık ilçesinde meydana gelen sel felaketinin ardından muhalefetin hedefe koyduğu dönemin Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün, iddialara tek tek yanıt verdi.

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Sinop’un Ayancık ilçesinde 2004-2018 yılları arasında Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Ayhan Ergün, İYİ Parti Milletvekili Erhan Usta, CHP Samsun il yönetimi ve bazı yerel gazetelerde hakkında çıkan iddialara tepki gösterdi. Sinop, Kastamonu ve Bartın’da meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet yakınlarına baş sağlığı dileyen Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ayhan Ergün, tüm Batı Karadeniz halkına da geçmiş olsun dileklerini iletti. Kendisinin Büyükşehir Belediyesinde önceki dönemde göreve başladığını, bilinçli bir şekilde AK Parti, Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Belediye Başkanı Mustafa Demir ile kendisi hakkında kara propaganda yapıldığını belirtti.

Ayancık Deresi’nin her iki yakasının hiçbir zaman kendi dönemlerinde imara açılmadığını kaydeden Ayhan Ergün, “Çay yatağında başkanlığım döneminde Belediyemizin talebi üzerine ortak protokolle 500 yıllık debi ölçeklerinde DSİ teknik mühendisleri tarafından bir projelendirme ile dere ıslah çalışmaları yapıldı. Köprü yapımı DSİ Bölge Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi. Bu kapsamda yaklaşık 7 kilometre boyunca deniz kenarından İkisu bölgesine kadar 60-70 metre genişliğindeki alan ortalama 120 metre genişliğe ve 4 – 5 metre olan derinlik ortalama 10 -12 metreye çıkarılarak içerisindeki rüsubatların büyük çoğunluğu başka alanlara taşındı. Ayrıca dere yatağı genişletilerek etrafına duvarlar yapıldı. Bilgi sahibi olmadan fikir üretenlerin konuyu araştırmadan kamuoyunu yanıltma çabalarını iyi niyetle değerlendirmek mümkün değil” ifadelerini kullandı.

Bir Partinin Genel Başkan Yardımcılığı makamını işgal eden birinin dere yatağının 120 metreden 80 metre genişliğine düşürüldüğü, bilimsellikten uzak çalışma yapıldığı, buralara imar verilerek rant elde edildiği, şehir merkezini göstererek burada 17 kayıp var iddialarının doğru olmadığını, bu konuda kayıtların şu anki CHP’li Ayancık Belediye yönetiminden ve DSİ Bölge Müdürlüğü arşivlerinden kolaylıkla alınabileceğini ifade eden Ayancık Belediyesi Eski Başkanı Ayhan Ergün, “Görev yaptığım dönem içerisinde dere yatağının her iki tarafında da hiçbir yapıyla ilgili imar değişikliği yapılmadığı gibi ruhsat da verilmemiştir.

İddia edilen Küçük Sanayi Sitesi, Rıfat Örnek Sitesi, benzinlik istasyonu ve diğer tüm yapı ruhsatları ve imarları bizden önceki CHP’li Belediye yönetimleri döneminde gerçekleştirilmiş olup yine o zamanki CHP Genel Merkez yönetimi tarafından temel atma törenleri tertip etmişlerdir. CHP Samsun İl Başkanı ile İYİ Parti İl Başkanı tüm bu gerçekleri bildikleri, yalanlarını siyasetlerinin ana malzemesi yaparak, bizlerin üzerinden Belediye Başkanımız Mustafa Demir’i yıpratma hevesi ile hedef şaşırtarak, kendi belediye dönemlerinin ve yönetimlerinin hata ve sorumluluklarını da bizlere fatura ederek gerçeklerin üzerini kapatabileceklerini zannetmektedirler” ifadelerini kullandı.

“Hizmet dönemimiz içerisinde Ayancık ilçesinde ve dere yataklarında hiçbir zaman rant için veya başka nedenlerle yeni bir imar planı çalışması ve ruhsatlandırma işlemi yapılmamıştır” vurgusunu yapan Ayhan Ergün, Ayancık ilçesindeki en son revize imar planları 1990 yılında CHP’li Belediye yönetimleri döneminde olduğunu dile getirdi. İddia edildiği gibi Dere derivasyon çalışması yapılan şehir merkezini kapsayan derenin iki tarafından da taşkından dolayı hiçbir vatandaşın hayatını kaybetmediğini söyleyen Ergün, “Can kayıplarımız belediye sorumluluk alanlarımızın dışında yer alan Baba Çay Köyünde sel taşkınları nedeni ile gerçekleşmiş bulunmaktadır. Eğer bizim dönemimizde DSİ Bölge Müdürlüğü tarafından Ayancık Deresi ıslahı yapılmasaydı ve deredeki rüsubatlar boşaltılmasaydı ilçenin yüzde 70’i selden etkilenir ve Ayancık tarihi bir yıkıma uğrar yüzlerce can kaybını bugün konuşuyor olurduk” diye konuştu.

Hakkında çıkan haberler ve yalan ifadelerle kamuoyunu yanıltmaya çalışanlar hakkında yasal işlem başlatacağını dile getiren Ayhan Ergün, şunları söyledi:

“Orman Toprak Deposu ise gelen şikayetler üzerine dönemin kaymakamı tarafından Yenikonak bölgesinden başka bir alana taşınmak istendi. Ancak o dönem yönetimlerinde genellikle CHP’lilerin bulunduğu ORKOP (Türkiye Ormancılık Kooperatifleri Merkez Birliği) ile Yine CHP’li bilinen yöneticilerinin bulunduğu Nakliyeciler Kooperatifi tarafından bu taşınma kararına yerel halkıda kışkırtıp örgütleyerek ‘ekmeğimiz başka tarafa veriliyor’ şeklindeki yoğun baskılarla karşı çıkılmış, Ankara’daki temsil edildikleri siyasileri de kullanarak bu taşınma işlemine engel olmuşlardır. Bizlerle ilgili hiçbir gerçeği yansıtmayan bu iddiaların asıl nedeni hem AK Parti iktidarını hem de bizim üzerimizden Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Demir’i hedef almaktır. Siyasi ahlaktan yoksun bu iddiaların ve yalanların asıl amaçlarından biri de kendi geçmiş hatalarının ve beceriksizliklerinin üzerini örtme telaşıdır.”

0 Yorum

Yorum Yap