SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 00:35
Avrupa Birliği onayladı, dizel ve benzine veda! Görseli
GÜNDEM

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Avrupa Birliği (AB), 2035 yılına kadar kıtada içten yanmalı motorlu araçların satışını sona erdirme planını onayladığını açıkladı.

Avrupa Birliği, karbon emisyonlarını sıfıra indirme planı çerçevesinde; 2035 yılına kadar Avrupa'da içten yanmalı motorlu araçların satışını sona erdirme planını onayladı.

27 üyeli blok tarafından alınan kararla kıtanın iklim hedeflerine; özellikle de 2050 yılına kadar karbon nötrlüğüne ulaşılmasına yardımcı olmayı amaçlandığı belirtildi.

İlk olarak Temmuz 2021'de önerilen önlem; benzinli ve dizel otomobillerin yanı sıra hafif ticari araçların satışlarının fiili olarak durdurulması ve 2035'ten itibaren Avrupa Birliği'nde elektrikli motorlara tamamen geçiş anlamına geliyor.

Almanya ve İtalya dahil ülkelerin talebi üzerine, AB ayrıca sentetik yakıtlar veya plug-in hibritler gibi alternatif teknolojilerin kullanımı için yeşil ışık yakmayı kabul etti.

Onay, sera gazı emisyonlarının tamamen ortadan kaldırılmasına bağlı olsa da, teknolojilere çevre STK'ları tarafından itiraz edildi.

Avrupa Birliği

Lüks markalara özel madde

Lüksemburg'da toplanan çevre bakanları; büyük üreticilere veya yılda 10 binden az araç üretenlere tanınan CO2 yükümlülüklerinden muafiyetin 2035'in sonuna kadar beş yıl uzatılmasını da onayladı.

Medyada "Ferrari değişikliği" olarak anılan maddede, özellikle lüks markalara fayda sağlayacağı bildirildi.

Almanya'dan sonra 5 ülke daha tepki göstermişti

Almanya hükümetinin bu kararı kabul etmeyeceğini açıklamasının ardından 5 ülke daha yasak için erteleme istedi. İtalya, Portekiz, Slovakya, Bulgaristan ve Romanya kararın 2040 yılına ertelenmesini istemişti.

0 Yorum

Yorum Yap