SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 09:11
Aşırı sıcaklar endişelendiriyor! Görseli
GÜNDEM

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Aşırı sıcaklar uzmanları endişelendiriyor. Ocak ayında baharı yaşayan Samsun’da sıcaklıkların ay sonuna kadar bu şekilde devam edeceği belirtildi.

Aşırı sıcaklar uzmanları endişelendiriyor.... İklim değişikliği, sıcak hava dalgalarının sıklığını artırdı. Samsun’un ocak ayında 3 ile 7 derece daha sıcak olacağı tahmin ediliyor.

Meteorolojiden uyarı

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan uyarıda, "Ocak ayı Samsun'a ait mevsim normalleri 1991-2020 yılları arasında ortalama sıcaklık 7.5, ortalama en yüksek sıcaklık 11.1 ve ortalama en düşük sıcaklık 4.4 derecedir. Buna göre sıcaklıklar mevsim normallerinin 3-7 derece üzerinde seyretmesi beklenmektedir" denildi.

küresel ısınma

Hava tahmin raporu

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü Ocak ayında sıcaklıkların 3-7 derece mevsim normallerin üzerinde seyretmesinin beklendiğini açıkladı.

Ayrıca önümüzdeki günlük tahmin raporlarını paylaşan müdürlük Samsun'da 10 Ocak Pazartesi günü sabah saatlerinde doğu ilçelerinde ve 12 Ocak Çarşamba günü ise il genelinde yağmur ve sağanak yağış beklenildiği ifade etti.
Rüzgarın güneyli yönlerden orta kuvvette zaman zaman kuvvetli (30-60 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

0 Yorum

Yorum Yap