SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 10:23
Asarkale ve Kale Mezarları ilgi görüyor Görseli
GÜNDEM

Samsun’un Bafra ilçesinde Helenistik Çağ'da inşa edilen Asarkale ve kaya mezarları, kente gelen turistlerin ilgisini çekiyor. 2 bin 300 yıllık Paflagonya dönemine ait mezarlar görenleri büyülüyor.

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Bafra ilçe merkezine 26 kilometre uzaklıktaki Asarkale ve kaya mezarları, son dönemde hem turistler hem de fotoğrafçılar tarafından ilgi görmeye başladı. Helenistik Çağ'da inşa edilen, Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerinde de tadilattan geçirilerek kullanılan Asarkale ve kaya mezarları arasında en çok ilgiyi ise kayaların oyulması ile yapılan 2 bin 300 yıllık Paflagonya dönemine ait mezarlar çekiyor.
 

Karadeniz Turistik İşletmecileri Derneği Başkanı Murat Toktaş, Asarkale ve kaya mezarlarının önemli bir turizm noktası olduğunu söyledi

‘Ziyaret edenler etkileniyor’

Karadeniz Turistik İşletmecileri Derneği Başkanı Murat Toktaş, Asarkale’nin çok önemli bir turizm rotası olduğunu söyleyerek “Artık turizm algısı sadece deniz, kum güneşten çok öteye taşınmış durumda. Birkaç yıldır bu dönüşüm vardı pandemiyle tabi turizm anlamında bir ara verildi ancak normalleşme adımlarıyla yeniden hareketlilik başladı. Bu noktada kentimizin en önemli turizm potansiyelini elinde bulunduran noktalardan birisi de Bafra ilçemizdeki Asarkale ve kaya mezarları. Buraya olan ilginin son yıllarda giderek arttığını görüyoruz. Sosyal medyada bölgenin fotoğraflarının paylaşımının arttığını gözlemliyoruz. Asarkale tarafına çıktığınız zaman oradaki mistik havayı hissedebiliyorsunuz.  Oraya giderken sanki farklı bir çağa gidiyor gibi oluyorsunuz. Burayı ziyaret eden insanların çok fazla etkilendiklerini biliyoruz. Bu bölgenin tanıtımının daha fazla yapılması halinde çok ciddi bir turizm hareketi yaratacağına inanıyoruz” diye konuştu.

0 Yorum

Yorum Yap