• Samsun
  • Son Güncelleme 16:59
Arama-kurtarma çalışmaları sürüyor Görseli
GÜNDEM

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki depremin ardından yıkılan binalarda ekiplerin arama-kurtarma çalışması devam ediyor.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 4.17'de meydana gelen 7,4 büyüklüğünde deprem nedeniyle bir çok bina yıkılırken bir çoğunda da haser meydana geldi. Kahramanmaraş ve çevre illerde hasara neden olan deprem sonrasında başta AFAD olmak üzere tüm ekipler teyyakkuza geçti. Yıkılan binalarda arama-kurtarma çalışmaları başlatıldı.

Öte yandan
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Kahramanmaraş depreminin ardından hızla AFAD Koordinasyon Merkezi'ne gitti.


Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay ve bakanlar, çalışmaları AFAD Koordinasyon Merkezi'nde koordine etti. Bakan Soylu yapıtğı açıklamada bölgede 6 büyüklüğün üzerinde artçı depremlerin meydana geldiğini söyledi.

BÖLGEDEKİ İLLERDE DE HİSSEDİLDİ

Kahramanmaraş'ın yanı sıra Gaziantep, Malatya, Batman, Bingöl, Elazığ, Kilis, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak, Van, Muş, Bitlis, Hakkari, Adana, Osmaniye ve Hatay'da da hissedilen deprem nedeniyle bazı vatandaşlar binalardan çıkarak dışarıda bekledi.
 

Şehir merkezlerinde uzun araç kuyrukları oluştu.

 


 

0 Yorum

Yorum Yap