• Samsun
  • Son Güncelleme 02:23
AK Partili Karaaslan : Burası örnek TEŞKİL EDECEK Görseli
GÜNDEM

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Büyükşehir Belediyesi’nin Güçten Düşmüş Sahipsiz Hayvan Bakım Merkezi’ni ziyaret ederek, “Burası örnek teşkil edecek bir yer” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin, 150 dönümlük orman alanı içinde inşa ettiği Güçten Düşmüş Sahipsiz Hayvan Bakım Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

"Burası hayvanların açık havada özgürce dolaşıyor olması, uzman veteriner hekimler tarafından sıkı takip ediliyor olması bakımından çok önemli bir örnektir” diyen Karaaslan, kedi ve köpekleri severek onlarla ilgilendi.

Görevlilerden burası ile ilgili bilgi alan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan, “Önümüzdeki dönemde ülkemizdeki diğer şehir ve ilçelerde bu uygulamalar yaygınlaştıkça Samsun'daki güzel bakım merkezinin de buralara referans olmasını arzu ediyoruz" dedi.

Yaşam alanlarını inceledi

İçinde yaralı sokak hayvanlarının tedavisinin yapılması için veteriner kliniği de bulunan bakım merkezini gezen Karaaslan, sahipsiz kedi ve köpeklerin konforlu hayat sürmesi için yapılan tekli ve çoklu yaşam alanlarını, Kedi Kasabası'nda bulunan bungalov evler ile otantik köprü ve yürüyüş yollarını inceledi.

Bakım merkezinde pitbull gibi saldırgan sokak hayvanları için özel inşa edilen tekli yaşam alanını da gezen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Karaaslan şöyle konuştu:

Çiğdem Karaaslan

Diğer şehirlere de burası referans olacaktır

"Bakım merkezinde hayvanlar için türlü yaşam konforu düşünülmüş. Burası Türkiye'de, belki de dünyada hayvanlara ait özel alanları olması bakımından örnek teşkil edecek bir yer.

Hayvanların açık havada özgürce dolaşıyor olması, uzman veteriner hekimler tarafından sıkı takip ediliyor olması bakımından çok önemli bir örnektir. Önümüzdeki dönemde ülkemizdeki diğer şehir ve ilçelerde bu uygulamalar yaygınlaştıkça Samsun'daki güzel bakım merkezinin de buralara referans olmasını arzu ediyoruz.

Çünkü burada 40 personel mevcut ve bunların 10'u uzman veteriner hekim. Ameliyathanesi, kliniği, tedavi ve bakımları ile hayvanların rehabilitasyon süreciyle ve en sonunda ise sahiplendirilmesi konusunda örnek teşkil eden bir yer."

Çiğdem Karaaslan

Samsun'daki bakım merkezinde en güzel şekilde takip ediliyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden, Hayvanları Koruma Kanunu'nun çıkarıldığını hatırlatan Karaaslan, kanunun çıkmasıyla önemli düzenlemelerin hayata geçirildiğini vurgulayarak şöyle devam etti:

"Türkiye Büyük Millet Meclisi, hayvanı mal olmaktan çıkarıp can olması gerektiğini yasalaştırmış oldu. Sayın Cumhurbaşkanımızın, sokak hayvanları konusunda tüm belediyelere çağrısı bu noktada çok önemli.

Sokak hayvanları için sağlıklı, güvenli ve huzurlu ortamların oluşturulması ve özellikle onlara mama desteğinin sağlanması konusunda Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları oldu.

Önümüzdeki dönemde kısırlaştırma çalışmaları devam ederken, bir yandan bu hayvanların tekrar sağlığına kavuşması süreci de Samsun'daki bakım merkezinde en güzel şekilde takip ediliyor."

Çiğdem Karaaslan

Çiğdem Karaaslan, hayvanseverlere de çağrıda bulunarak, şunları kaydetti:

"Hayvan sahiplenmek sadece geçici bir heves değil, çok büyük bir sorumluluktur. Yaşamımızı bu güzel can dostlarımız ile paylaştığımızı hiç unutmamamız gerekir ve onları evimize aldıktan sonra ailemizin bir ferdi olduğunu ve dolayısıyla sokağa asla bırakmamamız gerektiğini mutlaka bir kez daha hatırlamak ve hatırlatmak gerekir.

Zaten yeni yasal düzenleme ile çip sistemiyle takip altına alınan hayvanların takibi çok daha mümkün hale geldi.

Bundan sonra ben inanıyorum ki Sayın Cumhurbaşkanımızın konuya olan hassasiyetleri, Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi'nin hassasiyetleriyle hem bakıma ihtiyaç duyan hayvanların bakımı, sağlıklarına yeniden kavuşmaları için bütün sistemlerin yeniden revize edilmesi hem de onların güvenli, sağlıklı ve huzurlu ortamlarda yaşamalarına imkan verecek tesislerin hayata geçirilmesi, bizim belediyelerimizin öncelikleri arasında yer alacaktır."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan’a Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu da eşlik etti.

0 Yorum

Yorum Yap