• Samsun
  • Son Güncelleme 23:26
22 yıldır yaptığı uçurtmalar gökyüzünü süslüyor Görseli
GÜNDEM

Samsun’da yaşayan 56 yaşındaki Mustafa Ersayın’ın 22 yıldır yapıp sattığı uçurtmalar gökyüzünü süslüyor. Ersayın'ın çeşitli boyut, renklerde yaptığı ve 150 metreden 3 kilometre yüksekliğe kadar yükselebilen uçurtmalar özellikle yaz döneminde büyük ilgi görüyor.

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

İlkadım ilçesinde yaşayan Mustafa Ersayın, 22 yıl önce kendisine ait bakkal dükkanında yaptığı uçurtmaları satmaya başladı ancak artan talep üzerine iş yerini kapatıp tamamen uçurtma dükkanı açtı. Ersayın’ın çeşitli boyut ve renklerde yaptığı uçurtmalar ilgi görmeye başladı. Sosyal medyanın da etkisiyle zaman içiresinde Samsun dışındaki illere de uçurtma göndermeye başladı. Bir uçurtmayı 15 dakikada yapabilen Ersayın, pandemi sürecinde evinde uçurtma yapmayı sürdürdü. Normalleşme adımları ile birlikte uçurtma satışlarının da arttığı söyleyen Ersayın, boyutu 75 santimetreden 5 metreye kadar ulaşan uçurtmaların 150 metreden 3 kilometre yüksekliğe kadar çıkabildiğini dile getirdi.
‘Yurt dışından bile talep geliyor’

Ersayın, teknolojinin geliştiğini ancak uçurtmanın hiçbir zaman vazgeçilemeyecek bir oyuncak olduğunu söyleyerek “Yazın gelmesiyle birlikte uçurtmalara olan talep te arttı. Pandemi nedeniyle insanlar evlerindeydiler ve artık dışarı çıkmaya başladılar. Haliyle uçurtmaya da talep bu nedenle arttı. İl dışından talepler geliyor hatta sosyal medya üzerinden yurt dışından bana ulaşan ve kargo ile uçurtma göndermemi isteyenler bile oluyor. Bende bu talebe yetişebilmek için pandemi sürecinde sürekli uçurtma yapıp stokladım” dedi.


‘Büyükler de talep ediyor’
Çocukların yanı sıra büyüklerin de uçurtmaya ilgi gösterdiğini dile getiren Ersayın, “Birçok kişi için uçurtma aslında çocukluk anıları demek, hafıza demek. Büyükler de benden özel olarak uçurtma istiyorlar, yaptırıyorlar. Uçurtmaları çok seven yaşı büyük insanların sayısı oldukça fazla. Kendileri uçurtma uçurdukları için çocuklarının da aynı mutluluğu yaşamasını istiyorlar. Mutlaka herkesin uçurtma ile bir anısı vardır. Böyle de olmaya devam edecek. Bu oyuncaktan hiçbir zaman vazgeçilmeyecektir” şeklinde konuştu.
‘Ömrüm vefa ettikçe uçurtma yapmayı sürdüreceğim’
Ersayın, uçurtma yapan Samsun’daki tek usta olduğunu söyleyerek “Ben uçurtma yapmayı çok seviyorum ve mutlu oluyorum. Ömrüm vefa ettikçe bu mesleği yapmaya da devam edeceğim. Uçurtma hem benim için hem de herkes için çok özel bir oyuncak. Rengarenk uçurtmalara, sevgililerinin, torunlarının çocuklarının, ya da kendi isimlerini yazdıranlar oluyor. Herkes için özel uçurtmalar yapıyorum. Bu iş benim için bir sevda, tamamen el emeği ile yapıyorum. Maddi olarak zaten bunun bir karşılığı yok” diye konuştu.

0 Yorum

Yorum Yap