SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 21:09
100 bin aile ev sahibi olacak Görseli
GÜNDEM

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

İki bakanın katılımıyla düzenlenen toplantıda detayları açıklanan "Orta Gelirliye Yönelik Konut Kampanyası" kapsamında ilk etapta 100 bin ailenin ev sahibi olacağı belirtildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Orta Gelirliye Yönelik Konut Kampanyası"nın detaylarını açıkladı.

Programda konuşma yapan ve kampanyanın detaylarını anlatan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum: "Yeni kampanyamızla ilk etapta tam 100 bin ailemizi birkaç ay içerisinde ev sahibi yapacağız" dedi.

Bakan Kurum sözlerine şöyle devam etti: "Öncelikle yüklenici firmalarımız, belirleyeceğimiz kriterlere uygun konut projeleriyle bu kampanyamıza dahil olacaklar. Konut almak isteyen vatandaşlarımız, kendi ödeme koşullarına uygun daireleri seçecekler ve bankaya başvuracaklar.

Bankalarımız da uygunluk durumunda krediyi vatandaşımıza tahsis edecek ve satın alma süreci başlayacak. 16 Ocak itibarıyla kuracağımız web sitesinde vatandaşımız, 'Yeni Evim Kampanyamıza' dair tüm gelişmeleri ve detayları takip edebilecekler."

Bakan Kurum, bir yandan konut arzını arttıracaklarını, bir yandan da kampanya sürecinde fiyatların sabit kalmasını sağlayarak orta gelirli vatandaşı koruyacaklarını, güven içerisinde ev sahibi yapacaklarını dile getirerek "Taksitler hane gelirinin yüzde 40’ını geçmeyecek. İlk 3 yıldaki ödemeyi böyle belirledik. Hatta birçok taksitte yüzde 25-30’lar seviyesine bile düşecek. Bu kampanya sayesinde milyarca liralık bir hacim ortaya çıkacak, ekonomimizde 600 milyar liralık katma değer oluşacak. Başta gayrimenkul sektörü olmak üzere tam 250 sektörün çarkları hızlanmaya başlayacak, şehirlerimizin ekonomisi güçlenecek, yüzbinlerce kardeşimiz de yeni iş imkanına erişecek.” diye konuştu.
 

0 Yorum

Yorum Yap