• Samsun
  • Son Güncelleme 09:21
Kent Müzesi’nde Müzeler Günü Etkinliği Görseli
ETKİNLİKLER

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Kent Müzesi’nde Müzeler Günü Etkinliği

Samsun Büyükşehir Belediyesi 18 Mayıs Müzeler Günü münasebetiyle Samsun Kent Müzesinde çeşitli etkinlikler düzenledi. Müzeler Günü programına  Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir de katıldı.

Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri müzik dinletisi, Emrullah Efendi Orta Okulu öğrencileri  ritim gösterisi sunarken unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunları nda da davetliler doyasıya eğlendi.

Seramik Atölyesi ve Ebru Atölyesindeki uygulamalarda ise etkinliğe renk kattı.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Bugün 19 Mayıs 1919.Atatürk’ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı. Biliyorsunuz bu bayram gençlere yani sizlere armağan edildi.19 Mayıs 1919 ‘da Atatürk  ve silah arkadaşları Samsun’a adım attı. Ve bu şehirden kurtuluş meşalesini yaktı. Biz bugün hem 19 Mayıs heyecanını yaşıyoruz hem de  müzeler haftasını kutluyoruz .Gençlik hareketiyle şehir dışından da misafirlerimiz var .Onlara Samsun'u tanıtmak istiyoruz. "dedi

Etnografya Müzesi TEKNOFEST’E Kadar Tamamlanacak

Müzelerin önemli olduğunun altını çizen Başkan Demir," Etnografya müzesi yapıyoruz .İnsallah TEKNOFEST’ e kadar tamamlamış olacağız " dedi

Gençlere kendinizi yetiştirin çağrısı da yapan Başkan Demir bu makamları size emanet edeceğiz ifadelerini kullandı.

Kent Müzesi gün boyunca  Gençlik Hareketi öğrencileri, çeşitli okullardan gelen öğrenci grupları ve vatandaşların yoğun ilgisiyle dolup taştı.

 

0 Yorum

Yorum Yap