SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 06:44
Hanımlar Lokali İsminden Söz Ettiriyor Görseli
ETKİNLİKLER

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun Büyükşehir Belediyesi kadınlara sağladığı sosyal imkanlarla isminden söz ettiriyor. Belediyenin sağladığı hizmetlerden biri Hanımlar Lokali.2021 yılında açılışı yapılan Hanımlar Lokali Canik ilçesi Millet Bahçesi içerisinde yer alıyor.

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde oluşturulan Hanımlar Lokali  sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlara göre donatıldı. Yeşil alanda nefes alan vatandaşlara lokalde  ücretsiz çay imkanı sunuluyor. Hanımlar Lokali sohbet toplantıları ve gün buluşmalarına da  ev sahipliği yapıyor. Anneler sohbet edip çaylarını yudumlarken çocuklarda kendilerine ayrılan etkinlik alanında gönüllerince vakit geçiriyor.

Tüm hizmetlerin ücretsiz sunulduğu lokal de haftanın belirli günleri el sanatları kursları da veriliyor.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, " Kadınlarımız bizim baş tacımız. Hayat yolunda yoldaşımız, ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın anası, ilk öğretmeni. Ailelerimizin belkemiği. Büyükşehir Belediyesi olarak bu anlayışı sözde değil özde benimsemiş bir kuruluşuz. Bugüne kadar kadınlarımız için, pozitif ayrımcılıkla hayata geçirdiğimiz projeler bu anlayışın en somut kanıtları. Hanımlar Lokali de bu anlayışın bir ürünü" diye konuştu.

Birim Sorumlusu Canan Sevim ise ;” İsteyen tüm kadınlar burada çeşitli kurslara ücretsiz katılıp el sanatları öğrenebiliyor. Burası hanımlarımızın sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimlerine katkı sağlıyor. Hem eğleniyorlar  hem de sosyalleşiyorlar" ifadelerini kullandı.

0 Yorum

Yorum Yap