SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 09:11
Bakan Bilgin’den Temmuz zammı açıklaması Görseli
EKONOMİ

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Temmuzda yapacağımız düzenlemelerle kamu çalışanlarımıza nefes aldıracak. Enflasyon diyelim ki yüzde 37-40 ne gerçekleşirse bunun üzerinde kamu çalışanlarımıza zam yapacağız” dedi. Asgari ücret konusuna da değinen Bakan Bilgin, "Görüşmeler sürüyor, önümüzdeki hafta açıklayacağız" diye konuştu.
 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, kamu çalışanları ile asgari ücretlilerle ilgili zam açıklaması yaptı.

Kamu çalışanları için planlanan maaş zammı ile ilgili konuşan Bakan Bilgin, "Temmuzda yapacağımız düzenlemelerle kamu çalışanlarımıza nefes aldıracak. Enflasyon diyelim ki yüzde 37-40 ne gerçekleşirse bunun üzerinde kamu çalışanlarımıza zam yapacağız" dedi.

Asgari ücret konusuna da değinen Bakan Bilgin, "Görüşmeler sürüyor, önümüzdeki hafta açıklayacağız" şeklinde konuştu. Bakan Bilgin, asgari ücreti yüzde 50'nin üzerinde artırdıklarını belirterek “Aralık sonu yaptığımız güncelleme enflasyon nedeniyle unutuldu. Bunun işsizliğe neden olacağı iddia edildi ama öyle olmadı. Biz ekonomideki bütün gelişmeleri sosyal politikalarla destekledik. 3600 ek gösterge meselesini bütün çalışanlara ve gruplara yaydık. 5.3 milyon kamu çalışanı bu düzenleme ile ek haklara sahip oldu” diye konuştu.


Bakan Bilgin sözlerine şöyle devam etti:

“Çalışan emekçilerimizi korumak bizim görevimizdir. Bu konuda çalışmalarımız sürüyor. Tamamlandığı zaman önümüzdeki hafta başında veya hafta ortasında bunu da kamuoyuyla paylaşacağız. Emekçiler şunu bilsinler ki Türk devleti söz verdi ve onları enflasyona ezdirmeyecek. Enflasyonun tahribatını da onaracaktır.”

0 Yorum

Yorum Yap