• Samsun
  • Son Güncelleme 16:56
Otomobil Fiyatları Düşmeye Başladı Görseli
EKONOMİ

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

 

2. el otomobil fiyatları sallanıyor! ÖTV matrah düzenlemesi fiyatları düşürmeye başladı!

ÖTV matrah düzenlemesi etkilerini sıfır araçlarda göstermeye başlarken 2. el araçların fiyatları da hareketlenmeye başladı. Araç almak isteyenler için yeşil ışık yanarken vatandaşlar hangi marka aracın ne kadar ucuzlayacağını merak ediyor. Peki araç fiyatları ne kadar oldu? 2. el araçlar da indirim ne kadar olacak?

Birçok kişi için araç almanın yolu yeni ÖTV matrah düzenlemesi ile açıldı. Sıfır otomobillerde araç fiyatları değişmeye başlarken indirimin 2. el araçlara da yansıması bekleniyor. Otomobil piyasasını etkileyecek ÖTV matrah düzenlemesi Resmi Gazete'de yayımlandı. 1 Aralık'ta yürürlüğe girecek düzenlemeye göre 16000 CC altı araçlarda alt limit 184 bin TL oldu..

Otomobillerde yüzde 45 ÖTV oranı için esas alınan matrah eşiği 120 bin liradan 184 bin liraya, yüzde 50 ÖTV oranı için esas alınan matrah eşiği 150 bin liradan 220 bin liraya, yüzde 60 ÖTV oranı için esas alınan matrah eşiği 175 bin liradan 250 bin liraya, yüzde 70 ÖTV oranı için esas alınan matrah eşiği 200 bin liradan 280 bin liraya yükseltildi.

MATRAH DÜZENLEMESİ İKİNCİ EL PİYASASINI NASIL ETKİLEYECEK?

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Sekreteri Niyazi Berktaş, binek otoların Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) matrahlarında yapılan değişikliklerin ikinci el piyasasına olumlu yansıyacağını belirterek, "Herkes bir aracın fiyatı 150-200 bin lira düşecek diye bekliyordu. 'Ben o zaman alırım' diyordu. İkinci el de satılmıyordu ama şu an ortadaki belirsizlik bitirildi." dedi.

Berktaş, Cumhurbaşkanı Kararı ile binek otolar için oranlara esas ÖTV matrahlarında yapılan değişikliği değerlendirdi.

Düzenlemenin A segmenti araçlar ile B segmenti araçların bir kısmını kapsadığını ifade eden Berktaş, ithal araçlar ile fiyatı 595 bin liranın üzerindeki araçların düzenlemenin dışında kaldığını söyledi.

Berktaş, düzenlemenin ikinci el piyasasına yansımasının olumlu olacağını belirterek, "Herkes bir aracın fiyatı 150-200 bin lira düşecek diye bekliyordu. 'Ben o zaman alırım' diyordu. İkinci el de satılmıyordu ama şu an ortadaki karamsar tablo ve belirsizlik bitirildi. Araçların satılması gündemde. Müşteriler rahatlıkla araçlarını alabilirler. Biz de umutluyuz." diye konuştu.

 

0 Yorum

Yorum Yap