• Samsun
  • Son Güncelleme 22:30
EYT’liler için yeni kıdem tazminatı formülü gündemde Görseli
EKONOMİ

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Emeklilikte yaşa takılanlar çalışmalarında emekli olanlara yapılacak kıdem tazminatı ödemeleri için yeni bir formül gündemde. Yapılan öneriye göre aynı işyerinde emeklilikten sonra çalışmaya devam edenlerin kıdem tazminatlarının, işten ayrılırken ödenmesi için yasal düzenleme yapılabilir.

 

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) için yapılan çalışmalarda sona yaklaşılırken, kıdem tazminatı ödemeleri için de çeşitle öneriler sunuluyor. Aynı işyerinde emeklilikten sonra çalışmaya devam edenlere, kıdem tazminatlarının ayrılırken ödenmesi için yasal düzenleme yapılması konusunun bir öneri olarak gündeme getirildiği belirtildi. Talebin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkililerince de değerlendirildiği ve olumlu bakıldığı iddia ediliyor. Yürürlükteki mevzuata göre çalışan ve işveren arasındaki anlaşma ile emeklilik işlemleri yapılırken kıdem tazminatı sıfırlanabiliyor veya işyeri uhdesinde kıdem tazminatı hesabında duruyor.

Yapılan hesaplamalara göre olası EYT düzenlemesi sonrasında ilk yıl emekli olacak sayısı 1.6 milyon kişiye kadar çıkabilecek. Bunun da ek 528 milyar liralık bir fon ihtiyacına neden olacağı belirtiliyor.

Bazı şirketlerin kıdem tazminatı yükünün 1 milyar lirayı aştığına dikkat çekilirken, işveren örgütleri de, ‘Kıdem tazminatı yükü nakit dengemizi bozmasın’ şeklide ifadelerde bulunuyor.
 

 


 

0 Yorum

Yorum Yap